有冇牛熊玩家交流下心得

95 回覆
3 Like 20 Dislike
玩咗幾個月牛熊 初頭有個勁人或資深玩家帶我做
呢家就自己揣摩下咁做 成績唔錯 想同大家交流下

多數做日內 目標每日食5-10格 買近牛熊 睇支撐位阻力位同均線 做高位回落同低位反彈
亦都會睇新聞 睇下大市氣氛 會唔會有機會破支撐阻力

太急速行情 悶市盡量少做 做小波幅行情 例如今個星期非常好做

大家交流下
一入牛熊深似海 及早回頭啊施主
通常大輸過先明
完全明白
早日離場
唔好研究
要玩就玩期,夠公道
一點就一點,十點就十點
可唔可以大概講下你既玩法 本大約幾多
點睇邊啲位係高/低位?
樓主一格幾錢先,連登仔起碼$1000格架
有興趣, 樓主有無 tg?
睇圖囉 短線咪睇呢幾日 有啲支持位好明顯架嘛 呢個星期咪 26000 就算穿咗好快就升番
跟住阻力咪26300左右啦 就睇住呢個range 嚟做
基本上睇外圍冇咩特別大利好利空消息就唔會破呢啲位
所以今個星期靜靜地咁 咪好好做
好少咋 始終新手 仲練緊技術
牛熊係小成本大收益遊戲 跟本唔需要咁多錢一格
因為你一輸得多 就亂
係我戶口
但賺到錢既strategy 維持咗幾耐 我覺得實驗一套技巧要以年計
而且我覺得贏錢唔係靠贏錢既策略 而係靠經驗 而經驗係要時間累積 有學習期 實踐期 收成期
我都輸過錢 但我會諗下個原因
我始終覺得運氣係投資只佔好少數
有本錢就玩期
牛熊贏錢係過程,輸錢先係結局
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞