[Jump] 鬼滅之刃漫畫討論區 (3)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
得啦得啦,知啦知啦
唔覺得好睇,你咪上一頁走囉
cls 唔覺得好睇就唔比人討論 叫人走
小圈子到咁 惡過共產黨叫人離開香港
完全封鎖假膠
呃負皮就過主啦
唔洗咁上心
梳,對住個on9咁上心
明顯係作者唔記得左又話任作者吹 不死川見到彌豆子對自己冇事都要驚奇啦

有bug咪比人講下lor,係都要講到佢冇錯咁
咁岩172話 稀血對鬼 隻鬼愈勁效果愈明顯
月呼十型咁撚勁
早期佢係會流口水,要靠阿哥去分散注意,後尾好似冇乜野
其實都唔係任吹,佢每次都特單搵條友出黎解釋,好似曬太陽都話佢仲係bb咁係用左d時間去做更重要ga野(是太陽)

但不死川佢真係唔記得左,人地話有bug又唔係踩套野,大家咪認左佢lor,唔洗樣樣都要兜
其實嗰下有呢個設定同冇呢個設定
對漫畫個幕可以有咩影響?
彌豆子嗰下有冇醉到係冇明顯表現到
醉咗都唔一定係有明顯反應架
隱晦啲嘅係彌豆子忍得辛苦

利申覺得可以係後設同時冇bug
同意係任作者講
不死川主動用自己啲血試彌豆子都可以話伏筆姐
況且彌豆子啲反應都唔係正常鬼嘅反應
作者發癲話彌豆子係最強之鬼冇鬼嘅副作用都得架
好bug 咩
點解有大概30話都係彩頁
但呢排變返黑白既?
彩色要等
我無睇過jojo同死神
不過講起食屍鬼,真係完全唔覺得有任何食屍鬼元素係鬼滅入面 (利申食屍鬼擁躉)
食屍鬼又黑化又零主角光環,鬼滅成套野都頗正義,主角又不停升lv,真係無咩共通之處最多係setting有兩方面對等,而兩邊既壞人都係會食好人咁 (同埋深層次咁睇,食屍鬼唔完全係壞既一方)
嗱,理性討論,咁希望你唔會話我地唔比人講相反意見
果背景架構同蟲奉行最似
蟲奉行值得更高評價,兩套都鍾意
從來都唔覺題材差不多有咩問題
彩頁係唔知電子版定咩
普通漫畫咪黑白
都係睇拎到邊個圖源
就係經典皇道漫但唔會唔好睇。
不過考驗就係而家開始,如果係咁拖就會開始煩,過左呢波之後除非有特別劇情。唔係好易行上jump3大作後塵
但最後打boss垃圾到仆街
果套同妖尾差唔多level咋喎
一個一出場就寫好死法

一個一出場就寫好成個成鬼故事

基於以上二個伏筆我唔認為風柱呢個setting係bug
食屍鬼
係被有馬殺左之後變爛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞