[Jump] 鬼滅之刃漫畫討論區 (3)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
炎打左一場先打上3
人地仲要最接近日呼嘅呼吸法
後期仲要係自己摸索,老豆唔教佢(好似係
絕對唔會排咁後
最近日呼係幾時講
我記得,前期介紹唔同呼吸法,講現有所有呼吸法都係日呼嘅劣化版,而炎係最接近初始呼吸,好似係
係所有呼吸都係抄日呼,而炎,水,岩,雷,風係當中最基本既型,其他呼吸例如音,霞都係都係由呢5個型衍生出黎。好似係
炎=或>水都唔奇啦
成日話咩炎俾上三屈住黎打
大佬呀 你地成日拎以前同今日比
劇情都有講佢地後期有柱訓練 所以岩同風先打得咁合拍
睇返打上三 水又開紋又參加過柱訓練 當然會勁過當年炎打上三啦
炎柱絕對係柱入面既頭三
你咁講咪啫係水>炎
仲要個陣已經睇到小小通透世界
事實上水開左紋理論上一定勁過炎。巴打都有講11型接同亂式冇事,炎用5式硬碰就半殘,可能炎呼既招都比較屬於強攻型,但無奈上三攻擊力更勝一籌先輸。而且炎柱都逼唔到上三用終式,仲未考慮到上三打完炎到水期間有冇變勁到。我覺得炎柱係有潛力,但太早死,紋都冇機會開。因為其他柱之後殺到上弦都係靠炭佢地幫手or開紋。

頭柱呢幕型到爆
其實同時間黎講炎>水 所有柱好似得佢有半通透?

後期水勁係因為炎劇情需要早死姐
而家黎講的確係
但宏觀黎睇炎=水 或>水
水未死 理論上仲可以進步
炎已逝 但以有既資訊絕對係柱入面既頭三
我想講既係拎昨日同今日黎比較唔夠客觀
除非你話生者實力唔會進步啦
已有資訊太少
唔講邊個人先
炎呼睇落真係輸蝕
只係破壞力極高 對人可能勁d
但對再生勁d既鬼一擊致死唔到 就...

係炭仔轉玩火之神神樂後 炎就注定
應該除左岩,冇柱可以贏or全身而退。加埋現有情報,風同水估計都可以做到差唔多既表現。風睇落都係強攻型但唔覺會抗衡到上三,水算係平衡型,靠11型可以打得全面d,防守力高,雖然最後都會輸。炎真係頭4啦。
第幾集
唔係講主角就好好睇
一講主角就威能
風係屈天賦啦受越多傷對面越醉

不過我覺得其實好睇對手嘅特性 除咗岩柱 冇得一概而論邊個柱勁過邊個
好似冇受越多越醉 正係話會醉
亦都冇話唔會

但根據常理 酒精(血液分子)喺空氣嘅濃度越高 係會越醉
岩加風重傷都淨斬到一隻耳仔點打
忍唔住重睇返打狛治個章 太感人
玄彌將會係關鍵,神坦
四個一齊上
最後炭仔執頭
好緊湊 戀柱同蛇柱個邊唔知點
呢對最安全,嗚女殺唔到人完全只係拖時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞