[ONCE] TWICE 討論區(167)期待韓國CB 五大訴求 缺一不可 效早日狠狠地分手 南早日歸隊

1001 回覆
38 Like 10 Dislike
佢依d唔經意劇透先係最唔能夠控制嘅
spoiler queen慢慢由假忙內變做真忙內
有冇人有三歲prank瑜 卡腳條v嘅有字幕full back up?
Thanks ching
總結一下我喺Breakthrough呢個拍手會嘅一啲經驗

首先係我原本決定去呢個拍手會嘅原因係我買咗日本華納嘅breakthrough set,喺隻a裏面抽到同娜璉拍手,咁啱我當時plan緊去日本,所以就登記去。

當然我同時都去咗東京嘅Twaii Shop同埋喺拍手會旁邊嘅週邊賣場掃貨。 Twaii Shop冇咩特別,相信大家都去過類似嘅popup store。我想講嘅係喺拍手會賣場買碟。

當時喺拍手會賣場嘅旁邊有一個Tower Records澀谷分店擺嘅攤檔。喺呢度買一隻碟就送一個folder,每個member連埋一張團體就有十個。我諗佢地執嘅時候可能係有心,只要一次拎嘅時候連續拎10個就係一套。我好好彩,前面嘅人只係抽走咗我其中一個,之後喺會場外面補翻。

咁但係單為folder買碟其實唔係好划算。另外一個原因係我當時望咗十幾分鐘,不停有人開中拍手小卡。我諗住搏一鋪,唔中都有folder。事實證明,唔知係咪喺會場嘅cd特別多呢啲小卡,我買十隻碟,中咗五個(桃,紗,南,彩,瑜)。連埋之前嘅娜璉總共六個,成件事變得更圓滿。

tldr
有心想去拍手而又唔怕損失可以到會場先買碟,機率高啲
我想聽下你拍後感
巴打中一張都過去
娜璉一如既往西面扮微笑
momo係唯一一個主動有反應say hi
sana嘅時候前面兩個人唔知同sana講咗啲咩佢成個人轉咗過去,冇望過我
我同隊長講恭喜佢談戀愛,佢擰過來笑
彩瑛好似唔知做咩咁傻笑
子瑜微笑,但冇咩反應,可能我唔係好大聲
我第一個搵隊長,所以佢可能仲有反應
仲恭喜
我本身去日本,調整咗個旅行去拍手
咁應該講咩
dk快啲死
分手買100隻
咁就輪到我死
分手買1000隻
支持
咁我地在呢度9UP 點講都得LA
但出到去點到要收下火 點都要講返一兩句恭喜說話
咁短就分手的話都係天意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞