(突發)送中第一單:英駐港領事館職員因嫖妓被行政拘留

287 回覆
559 Like 31 Dislike
共產黨擺明講有無送中條例都入到你

612!721!811!你記得嗎?

【公海】823人鏈:香港之路Hong Kong Way
Telegram Link : https://t.me/joinchat/J3VqxBTMg_LTNL9idzQLOw
「8.23香港之路」集合點出席人數估算
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdn8obEeNEp4bN-uOJ95qL1tckBql7WIJ5poZR6Xa4BF9hG8w/viewform

又屈人叫雞
真係叫雞?好老尷
如果係女人屈叫鴨?定被非法賣淫
以前我會信佢係雞蟲
平時啲公安掃黃唔係好興拍晒片影晒相嘅咩?
乜都無你話兩個男人互射都得啦屌你老母
一年前就會信嘅
十個男人九個滾,仲有一個衰軟緊。
並唔係一句俗語,係一個罪名。
廢中廢老先會叫雞
佢咁後生又本身有女朋友, 會叫雞
係都PTGF啦
高鐵有雞叫咁好
高鐵站拉人叫雞咁神奇既
不曉得有沒有人貼過這篇,有認識他的人昨日在 PTT 上發文
https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1566380762.A.3AC.html

轉載如下(備註:112 指台灣大學):

如果念112又對政治學尤其國關有興趣的,應該都有機會認識到Simon
小弟以前跟他參加一個去日本某所知名大學的交流團
活動期間有跟他交流彼此政治立場
他的立場就是自由中國派,支持中國民主統一
換言之,他反台獨港獨
雖說有些立場跟小弟有衝突,但他是個滿好相處的朋友,也是大家的開心果
他也滿拼的,到處爭取機會
見到他拿到英國領事館的offer
也替他感到高興
雖說2014年,他因為統派的立場,他在臉書上說自己支持服貿
不過這些年他慢慢轉向大力批判中共(以前會罵,但沒那麼兇)
尤其對香港的局勢他特別擔憂
李明哲事件、銅鑼灣書店事件,我的情感只有氣憤
但這樣的事發生在曾經共事的人,我不只氣憤,甚至感到毛骨悚然
直到消息確認前,我都寧可相信他只是耍個小性子,想晚點回香港而已
如果到最後是真的為了恫嚇西方,拿鄭文傑這個同時具備香港人與英國領事館員工的身份的人來當祭品
也只能證明中共這政權已經變成邪惡了,完全不顧任何道義了
以我對他的認識,他個性滿直的,他真的不是當特務的料
高鐵上有妓女提供性服務?
佢究竟係一上去就被人拉,定係落嚟果時被人拉呀?
每個人都可以係文宣組!麻煩大家平時推POST個時試下幫手宣傳活動
不要說推
試著說
823人鏈 824觀塘機場 825荃葵青
呢招用咗幾多年?
大陸法治就係老屈,希望支持送中嘅人成為下一個受害姐
證據呢?
好快會有隻雞話某月某日:「佢插過我」
做緊入閘果陣
洗頭鐵CASE XDDDDDDDD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞