濕疹可以搽咩藥膏?

76 回覆
0 Like 4 Dislike
唔想太依賴類固醇,
嘴既周圍都紅同甩皮,有無咩藥膏或者保濕野好介紹?試過好多隻了
紫雲膏
我自己試過紅色個款Lucas Papaw木瓜膏,搽完無咁痕同甩皮,不過如果用係塊面到其他位置容易爆瘡,可能油份太高。
之前有聽過蛋黃油
甩皮就要保濕,我之前乾到好似老人家皮膚咁,又紅又乾,我自己搽呢隻cream,aveeno濕疹系列,沖完涼就搽,搽左一個月左右就好返好多。有少少「立」,但我覺得可以接受。係iherb買,平過萬寧屈臣氏好多。
Egoderm cream
我果啲係慢性濕疹黎,啲人話針對急性就幾好,但慢性就無咁大成效,不過都多謝你意見
之前用Avène ,但太潤,搞到塊面其他位都生油脂粒同暗瘡我唔知究竟係支潤膚膏既問題定係本身塊面既問題,因為我已經好耐無搽野上塊面到,啲粒粒都無消過,而且因爲無搽野所以好乾,濕疹又嚴重埋
今日都有聽同事講 呢期好似幾興依隻油,我都會試下,多謝你意見
但依種搽面都得?因為我只係得塊面有
我幫緊你問咪搞搞震!
出水點搞好,利申類固醇反彈緊
多謝你條片
傻啦 唔洗多謝
有用你就分享比多d人就ok了
唔好搽 由佢乾 由佢甩皮 之後會慢慢變番正常
面同身有唔同嘅藥膏
如果得就無咁多人叫救命啦
買D蘆薈切嚟查下
protopic ,專搽濕疹,我都用左十幾年類固醇,醫生話唔可以再用落去,所以轉左呢隻非類固醇藥膏,醫生開又得,藥房都有,5舊水一支,我都試過好多係街買到既藥膏,中醫又試過,全部冇效
對我嚟講係無用,我重學人炒,炒到間屋好似火燭咁
幫手簽 愛國既中國人做咩要o係海外留學
中國既學校唔好咩?
推到愛國中國人返中國讀書

https://petitions.whitehouse.gov/petition/revoke-visas-chinese-college-students-who-disrupted-otherwise-peaceful-pro-hong-kong-protests
好考技巧㗎喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞