Danny Boyle 新作 : yesterday 緣來自昨天

121 回覆
49 Like 4 Dislike
佢嘅意思係戲入面呢個世界冇Beatles,John Lennon就唔會出show,亦都唔會被槍殺...可能變咗Paul/Ringo有事咁呢

以下係劇透:
套戲都幾長,無預告講到咁多笑位,最多都係啲英式幽默
但身為The Beatles fans 睇得好開心,對白/劇情當中仲隱藏唔少彩蛋 (yellow submarine/ 天台開show/ 有句對白係“...guitar gently weeps”)
不過,係咪剪走咗預告當中Something果一幕?
最尾見到John Lennon演員真係好驚喜...雖然以為在生嘅兩個會客串
Ed Sheeran兩首新歌都幾好聽!

主角問John幾歲 78歲果度喊左
可口可樂 煙 harry potter
仲有oasis
https://ultimateclassicrock.com/beatles-oasis-yesterday-movie/

我都唔知係咪笑, 但Liam真係好鐘意BEATLES. 連個仔都叫Lennon
睇咗

如果係Beatles粉:Ok好睇

但可以更好

故事啲連接唔夠好

唔夠多利物浦
入場前以為佢會返去利市Beatles所有發跡地行一轉

點知得少少同埋(劇透):

Mo Salah
係 問佢利物浦有咩
呢套本身係咪書黎
值得一睇,不過可以更好睇,得前半部比較有Danny Boyle 既一貫畫面,fans可能唔係好夠喉

最尾 見John 出現
Lily james好撚靚
分明係串OASIS成日扮/抄BEATLES,所以無BEATLES一定無OASIS

LILY JAMES做村姑幾好 唔覺得演技差WOR
今日睇左 發現3分2 都係老人家
有冇人覺得男主角把聲同口音有啲似Freddie
平庸之作
我以為得自己覺得似
但男主角好似british多一點點?
我都係睇咗先get到
lm待睇
幸好淨係講野果陣似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞