solio vs freed

70 回覆
4 Like 0 Dislike
包膠
香港呢排多左
其實除左比較dun之外
其他都ok
睇落好細架但入到去空間感好大
660cc turbo 都夠使
打算去日本自駕遊試下架車 鐘意佢44方方
水貨車都要10萬左右?
我13年版JF1 差唔多
新版要黎到香港都起碼20
但香港有幾架
對solio 都有少少好感
外型同nbox 都差不多

師兄你架咩色 ?
我開頭都有諗過買SOLIO
真係四四方方都幾日仔FEEL
但係之後就買左NBOX
我架車白色
內籠舒服嗎?
660cc 行high way 會唔會好飄 ?
20既話
Toyota架tank坐到5個人 1000cc雙電門
舒服
行Highway既話睇路面果個情況
香港咁多爛路
爛路既話後座飄d
幾好
我都想睇下香港得幾部
如果真係會考慮solio既話歡迎搵我約下試車,tg: Owen1314
2019年車,大概5.5L/100km,我呢兩個月入中石油,減3.5,0.7至0.8一公里。

路程大埔至屯門,屯門至沙田多。
如果各位巴絲想了解下suzuki or 三菱,feel free搵我傾下問下我野,睇下大家有冇機會做到生意 TG: Owen1314
日本租車時揸過,車身薄過freed/sienta,但個籠算係大,車身高,行山路上山時條呔都會響我都打個突,可能原因裝雞啦。
小路出大路肯踩大油架車都好快上番1百,唔食油係真既。
左右電門真係方便,有多儲物位但很奇怪冇乘客手飾箱。
但要20個就唔太值了。
隻門都好大下 睇你較幾後同 幾斜 我家母本身都唔瘦但都可換唔接椅上落到
揸緊09水貨freed,好滿意
223坐位,需要時可以坐多啲人,平時就收起第三排
油秏幾多?
10KM/L左右,多數市區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞