做咗三年幾貢茶 你問我答[10]

1001 回覆
21 Like 6 Dislike
貢茶茶類會唔會落糖?
布丁係咩布丁? 出面有冇得買?
如果pt有冇得每星期返一兩日?
收工係咪要倒埋垃圾?

用粉整既布丁
From布丁愛好者

好得閒喎

頭痛又訓唔著

take care

已死
有無人做happy lemon?好似全女班

Happy lemon個芝士奶蓋巨好飲
不過勁薄勁少囉又貴
由cd-rom睇到而家
有無人做happy lemon?好似全女班

Happy lemon個芝士奶蓋巨好飲
不過勁薄勁少囉又貴

有冇飲過歇腳亭嗰個?
由cd-rom睇到而家

恭喜你申請到acc 貢茶系列就完 下個po再見
話說啱啱有三個客 買咗蘋果冰醋 益力多綠茶同冬瓜青茶 然後益力多綠嗰個飲完話:又話好飲嘅?
另一個就話咩上網睇 自己冇飲過
我google完都唔見有人講 其實係咪睇過我個po我話好飲
如果你見到嘅 我想問你飲咩大咁都話難飲 嗰三杯已經係好正常
覺得啲茶濃係咪可以叫淡茶

你講邊間?
追咗十個post第一次留名
超鍾意飲奶蓋烏龍茶走糖 隔日飲咁濟 但屋企附近嘅貢菜都係奶蓋勁少仲要勁快溶
難得搵到間尖東貢茶係好多奶蓋嘅 我買多幾次佢認得我之後又開始越比越少
又係時候搵一間新嘅

竟然仲有人睇你好你好
走糖 我覺得貢茶啲茶走糖又唔加水嘅難以入口
點解會認得你反而畀少咗 通常都係相反
自己整啦

唔知 但有一次男朋友幫我買係正常份量 第二日差唔多時間我去買 得翻一半奶蓋 但想忍唔到口唔飲 即使屋企附近難飲嗰間都周不時會買

除咗奶蓋就偏愛天仁913奶茶 第一次飲係台灣飲 好正 但喺香港天仁搵唔翻一樣嘅味
超鍾意飲奶蓋烏龍茶走糖 隔日飲咁濟 但屋企附近嘅貢菜都係奶蓋勁少仲要勁快溶
難得搵到間尖東貢茶係好多奶蓋嘅 我買多幾次佢認得我之後又開始越比越少
又係時候搵一間新嘅

竟然仲有人睇你好你好
自己整啦

唔知 但有一次男朋友幫我買係正常份量 第二日差唔多時間我去買 得翻一半奶蓋 但想忍唔到口唔飲 即使屋企附近難飲嗰間都周不時會買

除咗奶蓋就偏愛天仁913奶茶 第一次飲係台灣飲 好正 但喺香港天仁搵唔翻一樣嘅味

天仁配方一樣應該唔會唔同掛
不過913鮮奶茶難沖得好飲
提底聽日探你

好彩我聽日先返

咁就聽日
你講到咁明顯

我冇講明邊間
病未好返就返工返到手軟腳軟
貢茶茶類會唔會落糖?
收工係咪要倒埋垃圾?

會 落好q多糖
但你買布甸粉整應該一樣味
兩日有機會得
睇舖 大部份要
你捱得住咪得 應該唔會理你嘅

清玉個益力多綠茶好正

做乜真係多咗咁多人飲呢杯
唔夠益力多賣啦
明明其他舖都有 茶番 歇腳亭 KOI the

我原本飲開冬瓜茶 但我朋友推薦益力多

試飲完覺得好正 之後一直都飲呢個
試過歇腳亭覺得陣益力多味冇咁勁 總之冇清玉咁好飲

間中都會聽到啲客講話一開頭覺得唔好飲 之後就上咗癮
但係理論上應該係一樣 可能糖有影響個味啦 蔗糖香啲 帶得出個味

遲啲去試試
清玉分店好少想飲要出到好遠
但歇腳同貢茶就好方便

你講邊間?

貢茶 同 歇腳亭

貢茶唔得但可能會幫你加下水嘅
提底聽日探你

好彩我聽日先返

咁就聽日
你講到咁明顯

我冇講明邊間

誠品入面嘅天仁唔多啦
好忙?
貢茶茶類會唔會落糖?
收工係咪要倒埋垃圾?

會 落好q多糖
兩日有機會得
睇舖 大部份要

清玉個益力多綠茶好正

唔夠益力多賣啦

但係理論上應該係一樣 可能糖有影響個味啦 蔗糖香啲 帶得出個味

遲啲去試試
但歇腳同貢茶就好方便

你唔係飲過啦咩
今日又聽到幾個客話好飲
遲下會多啲㗎啦你近邊頭?
貢茶茶類會唔會落糖?
收工係咪要倒埋垃圾?

會 落好q多糖
兩日有機會得
睇舖 大部份要

清玉個益力多綠茶好正

唔夠益力多賣啦

遲啲去試試
但歇腳同貢茶就好方便

你唔係飲過啦咩
今日又聽到幾個客話好飲

你話會上癮咪飲多幾次
我係新界 平時係大埔上水果頭走黎走去
提底聽日探你

好彩我聽日先返

咁就聽日
你講到咁明顯

我冇講明邊間

誠品入面嘅天仁唔多啦
好忙?

六日嘛 食完藥又暈又攰我都唔知自己做緊乜
明明排晒長龍d人都會過黎買
買完叫親number又冇人理
結果去到最後一post都未知樓主做邊間
結果去到最後一post都未知樓主做邊間

貢茶?荃灣呀 冇做啦
提底聽日探你

好彩我聽日先返

咁就聽日
你講到咁明顯

我冇講明邊間

誠品入面嘅天仁唔多啦
好忙?

六日嘛 食完藥又暈又攰我都唔知自己做緊乜
明明排晒長龍d人都會過黎買
買完叫親number又冇人理

做乜咁都仲返工?
可能啲人去晒睇書
其實咁辛苦嘅當初做乜要揀間咁忙嘅
貢茶茶類會唔會落糖?
收工係咪要倒埋垃圾?

會 落好q多糖
兩日有機會得
睇舖 大部份要

清玉個益力多綠茶好正

唔夠益力多賣啦

遲啲去試試
但歇腳同貢茶就好方便

你唔係飲過啦咩
今日又聽到幾個客話好飲

你話會上癮咪飲多幾次
我係新界 平時係大埔上水果頭走黎走去

個客講咋
咁最近你都旺角啦喎
但係如果要開到咁入嘅話應該都唔係呢一兩年嘅事

你講邊間?

貢茶 同 歇腳亭

貢茶唔得但可能會幫你加下水嘅

歇腳亭竟然得

我見佢哋有用量杯 理論上有量茶嘅應該都得 好似清玉同天仁咁
冇量茶好似貢茶亂落嘅就九成都唔得
又係時候搵一間新嘅

竟然仲有人睇你好你好
自己整啦

同一個店員?
點解要攞苦嚟辛..真係值得咩
清玉呢清玉呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞