|Switch機主討論(123)|

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
夢見島特別版 係咪得本artbook?
幾準時
等新色jc 聽講係新版本 可能有fix呢啲通病
仲諗緊買新版定Lite
如果壞手制咪要成部拎去整
都係個句 駁唔駁電視玩囉
你地玩tv mode定手提mode多?
我呢啲毒撚只玩單機game

手提mode玩得耐隻手攰唔攰?
呢排揸住玩風花雪月 玩陣都覺得攰
用開桌上mode加pro制
非lite版可以機攞枱面唔駛拎住打
冬天又插袋/伸對手入被打

Lite版要咁就要買個架同多對joy con
點都好
比得起就唔好買lite
陀螺儀同體感係2樣野黎? 唔係好分得清
諗住買部平既lite俾屋企人入坑做任
家族一出就已經一人一部啦
shut up and take my money
屋企得我一個任
其實官方真係無講過無體感
https://www.nintendo.com.hk/hardware/switch/compare/

即使是支援「手提模式」的遊戲軟體,在Nintendo Switch Lite上,用到Joy-Con功能(HD震動、動感IR照相機、Joy-Con內置動作感應器)的玩法會受到限制。

唔知關唔關事
spaltoon應該係用陀螺儀
唔關體感事
所以應該可以用部機去瞄準
陀螺儀同體感係2樣野黎? 唔係好分得清
其實官方真係無講過無體感
https://www.nintendo.com.hk/hardware/switch/compare/

即使是支援「手提模式」的遊戲軟體,在Nintendo Switch Lite上,用到Joy-Con功能(HD震動、動感IR照相機、Joy-Con內置動作感應器)的玩法會受到限制。

唔知關唔關事

因為switch lite無joy con所以
單用switch lite (唔另駁joy con)

用到Joy-Con功能*的玩法會受到限制

*(HD震動、動感IR照相機、Joy-Con內置動作感應器)

明唔明
但係平時個體感都係靠個JC去瞄準, 咁依家冇JC即係部機已經內置左呢個功能? 有冇理解錯
NO

本體都有體感
唔信你開VR mode睇下
知道有就得了, thx
即係咁,好似太鼓咁要拆joy con既體感會無左
Zelda, splatoon唔洗拆既體感會照係度
都係買原版算
順便換埋個mon
switch本身都有動作感應,呢段講既係一定要用Joycon既情況(mario party同Labo果類)
明白
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞