|Switch機主討論(123)|

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
最近想入手switch
來問大家意見

如果只玩手提mode
係咪應該等Lite好啲
我見新版多幾粒鐘電量
價錢又差唔遠
但上網睇好多人話joy con飄移
諗緊買新版定係Lite
主要都係臨訓前上床玩一兩個鐘
唔玩tv mode/party game

同埋switch二手game同一手有咩分別
splatoon 呢類係咪一定要一手+NSO先有得上網連線打?
打算買zelda&doraemon
唔記得問埋
你地sd card用幾多gb?
玩港區 應該買實體game多
64係咪夠哂
我地個盟都無事
Astral Chain review 9PM 解禁
喺Great Game Group見到有人出事
好似係大陸人檢舉
因為檢舉果條大陸仔喺微博出Post串香港人
無人知switch lite個手掣會唔會飄移
但臨瞓玩應該就lite方便啲(打中塊面都無咁傷)
一二手 如果上一手拎左特典金幣(eshop discount) 你就無得拎
又或者有時有啲特典code可能俾上一手拎左

收費遊戲 要俾錢先可以online play

SD卡唔玩下載版64GB就應該夠
咁如果splatoon想玩online
係咪買咗nso就得 可以用二手game?

anyway thanks bro
等下個月出lite &iPhone
大出血

用lite玩splatoon好似會好辛苦
用掌機mode打splatoon要用體感描準係咪要成部機郁先描到?
lite唔係冇體感咩
switch lite無陀螺儀咩? google好似話有
lite無話過閹體感
Nintendo Switch Lite有黃、灰、綠三款顏色,因為是便攜版的關係不能連接TV螢幕,而手掣亦是與主機一體式,無法像原版那樣拔出JOY-CON,左面的四鍵「Directional Buttons」更改為傳統十字掣。Nintendo Switch Lite也沒有了IR Motion Camera及HD震動功能,本體沒法進行體感操作,有需要的話可另外使用JOY-CON。
官方無講過無體感
佢指既體感唔係指拆個joycon出黎個種咩? 陀螺儀描準應該無問題
係,佢官網做sample都係tennis依隻拆出黎當球拍既
咁係咪即係玩SP2個D只可以用十字鍵控制方向, 冇得成部機郁去瞄準?
No
spaltoon應該係用陀螺儀
唔關體感事
所以應該可以用部機去瞄準
Denoblade 2買唔買dlc好
我本體係日版係咪要用日本eshop買先得?
個盟打 「天滅中共」 ,隔咗幾日收warning加被轉名 (個盟名轉咗做 「該內容已被刪除」)
之後轉咗光復香港暫時都無事,唔知係咪未有大陸人見到

幾年前玩CC,我打咗句「天滅中共,天祐港獨」,玩到我棄game都無事
伊拉就買
佢個個pass就唔買都得
我個盟名同角色名都係
暫時冇野
夢見島特別版 係咪得本artbool?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞