得罪講句 屯門欣田邨個d撚樣正仆街含家產

237 回覆
234 Like 2 Dislike
完全係蝗嘅心態
没有我们搬进欣田,你们早就完蛋了!
睬佢地都戇鳩啦,成條蝗蟲邨嚟,仆你個街,有燈位過路唔撚行,有天橋唔撚用,係都要係停車場個燈位行過馬路! 人地私人地方唔比你行好撚出奇呀!仆你個街,差唔多成條邨講普通話嘅,睇撚到都火!
利申:親戚住後面紫田村村屋,深受其害。
人地話條橋唔方便,屌我地要佢地行停車場好危險
仆街啦叫佢地,自己有正常路唔撚行
當有人講得出交千幾蚊租金係代表出糧比我嘅時候
我就知欣田不得了

利申:係欣田返工嘅打工仔
可睇對面疊茵
你意思係?
個燈位過馬路重要朝朝都有人衝燈,仆你個街,你唔要命唔撚緊要,你老母唔好害鳩揸車嗰個!朝朝揸車經過都好撚火!唔撚識睇燈過馬路就返大陸啦!
好彩依家唔使行嗰邊。
睇到依個po 去fb gp睇過下
都係有d唔明
兆康苑係封曬全屋苑 只留要拍卡入既閘口 同停車場出入口? 封埋屋苑入面d 設施店舖?

利申 純好奇 唔係住欣天兆康 住屯門 但少去兆康
就黎到9月開學,三四期撚表示又可以日日睇動物大遷徙
撇除垃圾欣田村,其實兆康真係幾好住,交通四通八達又方便
係依家冇以前咁清靜啫
而家係封左兩個最接近欣田既路口,都仲有兩個路口可以自由出入
只封幾邊岀入口減少人流,停車場個邊岀入口同外邊新路仍然行到去西鐵站,兆康苑無裝拍卡閘門
想清靜住「一. 二期」果邊就OK,欣田班蝗唔行過果邊
我係1,2嗰邊真係無咁清楚,但佢地影響到街坊就絕對支持封路
Push
邊個位?輕鐵站定大水池?今晚食完飯想落街散下步
西鐵站下面單車徑呀
但一二期再舊啲
同埋老實講,住兆順高層都唔嘈得去邊。
只係之前賠錢單野,同埋欣田某啲人嘅口吻太仆街先搞到咁對立拎哂上枱面嘈啫
我住係泳池區
好好好偶爾都會行去兆麟入面食大快活
知道居屋劃個塊地都幾大 入面有唔少商舖

封左人地路 其實都幾唔方便下
堆商舖開立都應該係該區內共同share

當然 起乜都好 絕對係你地應有既權利
其實兆康個幾間商舖咁多年嚟都係得兆康苑居民同紫田村居民幫襯,商舖係咁介意無外來客嘅話佢地應該唔會係到咁多年
純粹作為屯門人八卦既心態討論 有錯隨意指正

因為我住個到 屋苑範圍內係無商場同店舖既所以無依個經驗
問題就係咁,我地都慣咗要買嘢岀返屯門買
欣田就覺得佢地開咗我地就多咗選擇
其實住咗咁多年咩都慣,真係唔好當自己係救星
欣田有屋村商場?
近年d屋村商場都算搞得唔錯 叫有d野食下
例如最近我既安定商場
都叫有間m記 譚仔 幾間味道ok既食店(如果你有去過泳池區就知個到乜柒都無得食)
公屋有d地舖商店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞