得罪講句 屯門欣田邨個d撚樣正仆街含家產

237 回覆
234 Like 2 Dislike
間文具舖係到咁多年就知佢未驚過
蝗蟲去到邊都當自己係主角,之前新聞話有蝗蟲去日本,屌個便利店店員唔講普通話

就係呢條撚樣黃梓雋日日擺街站叫私人地方開路比蝗行

屌晒呢班撚樣,成班都痴撚線
就好似班黑警笑消防員打排球
其實暗地裡羨慕,但又無能力改變
唯有搵野笑人
欣田果件女千萬唔好俾佢選到,我識佢,為左錢走去入dab
清垃圾都要領功?!
欣田村個格局係幾靚, 果時成日都諗點解要起得咁靚比啲大陸閪同南亞人, 好似上水祥龍圍咁
比錢買公屋附近真係慘過食屎
又多大陸閪 最慘係多廢老
d公屋污糟到
依家拎返自己條路都要比人屌
果時都有諗過買兆康
但budget唔夠冇入
世界從來係唔公平架啦!點解?
欣田d人俾2000幾蚊租就可以住到近鐵全新樓
基本設備齊全,執少少就可以住(但好多人有錢豪裝喎)
兆康苑呢?幾百萬買層分分鐘老過自己既樓
仲要駛幾十萬大裝先可以叫做住得下人
咁梗係有分別
佢地講到公屋範圍都係私家地先好笑
住兆康大,其實朝早返工夜晚放工欣田居民對我無乜影響,但呢班刁民對社區或者香港付出過什麼?憑什麼有這麼多要求?
欣田仲有兩期。到時仲多
香港自由之書—賣卡投資國難五金發國難財Ver 2.0
https://lihkg.com/thread/1486618/page/1
三四期居民表示未封之前朝朝岀門口多人到過關咁撚樣
一般蝗族心態
自卑到
心入面只有憎恨 恨你有乜 憎你有乜
要全世界同佢一樣咁慘
兆康苑係到30幾年,個班公屋蝗先入咗嚟1年
而家仲要好似大帝咁
賴以加長期響巫個辦事處涼冷氣,欣田果邊佢都打定輸數

不過兆康真係無野好選,俾返個陳樹英你仲慘
都幾難食
之後居屋就反而係公家地
最撚好笑係班人成日響fb話自己封返欣田,唔俾其他人入去,自己用腦諗下自己住果度係咩地方先啦,你地果d就真係政府野啦,兆康30幾年,二手交易活躍,9成單位都補晒地價,紫田仲係爛地有牛果時已經轉左私人管理,有咩事都要業主自己搞。

自己俾個市價3成都無既所謂「租金」就當自己天上人,全世界佢地大晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞