得罪講句 屯門欣田邨個d撚樣正仆街含家產

237 回覆
234 Like 2 Dislike
屌你老母兆康苑居屋都係私人地方
封路唔比你班蝗行洗唔洗問你地呀?
日嘈夜嘈咁想通兆康苑行去西錢站咪搬過嚟囉
欣田全邨都蝗
大致認同,欣田邨居民搭西鐵,99.99%經兆康苑。當一班人日以繼夜途徑自己屋苑嘅私人範圍,係困擾嘅
以前行落街好寧靜,佢地嚟左之後多左勁多人
全撚部講普通話既,又食住煙咁行
仲要話我地屈佢地,屌佢老母係到住咗咁耐,又會唔清楚以前無人行住食煙囉
連小學生行過都係講普通話架屌
好笑在兆康個區議會巫成峰係民建聯,支持封路。
欣田又有個民建聯賴嘉汶想選,姓賴果個宜家兩邊不是人。
以前最多係村屋嘅人行經兆康苑,但而家成個欣田邨都經,出九龍又唔識搭67系
夾定咪得,兆康封咗唔俾閒人入,之後67m總站嗰度起橋/過路處去西鐵站
然後有條實政圓桌既死肥佬黃梓雋想插旗
日日係到擺街站叫人簽名反對兆康封路
都痴撚線,我屋企要做乜關班公屋撚咩事
而家有路呀,班大帝又話無上蓋又話危險
那星叫西鐵直接起個岀口過去啦
黃梓雋日日都出黎企,欣田又多蝗,應該好大機會選到。
姓賴個個知道私人地方封路無可能反對d咩
黃梓雋又夠柒夠厚面皮,班蝗咪滿意佢
姓賴個個應該知道自己選唔到,喱期都唔見人。
黃梓雋都知無得反對架,做下樣,啲欣田選民咪會投佢
其實佢地只係行多兩步路,而家日日屌兆康苑自私
又話封公家地,私人地方都叫公家
而家封咗兩個重災區岀入口叫好小小
但日日比班撚樣屌,又想擒鐵絲網出去
私家路關佢地撚事? btw想知封邊度?
我就係紫田人
本來有條班馬線係三四期停車場,而家起天橋取消咗都算
封埋路都唔知點行,條天橋都變廢物
欣田班友累人累物
封邱子田個邊岀入口,另外仲有兩到,唔記得座數
惡到仆街,佢地班pk住公屋就係公家地,人地居屋係私人地嚟
其實一定封唔到...
因為3、4期兆順個停車場點都要俾車出返五柳路,而且鐵路站去兆康商場又係好難封,一封嘅話,基本上兆康嘅商戶就攬炒。(雖則我一直都想嗰三間茶記執)

利申:住兆康
sorry紫田人
其實我地一直都無介意你地通過嚟
係個班蝗真係太擾民
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞