有無考緊國泰空姐 分享下(2)

591 回覆
8 Like 54 Dislike
快運
慢到傻 sd左cv15日了
唔想做快運,有冇人知hong kong airline仲會唔會開? 仲有冇其他公司開?
LM
8月5 apply 30號先收到phone in email
9月5 phone in 冇一條問得好唔大路
JAL?

同埋等到既試下finnair
佢問左幾多問題?約左final未
2條佢地話未收到second in既消息 要等2個月 但同時期既phone in既人都係咁樣既feedback
咁要等到幾時
等2個月
你繼續等?
Cx都未有feedback
唉 都唔知要等到幾時 而家廢青緊
application received 係咪即係無機
今日係國泰城in完即日轉佐status
想請教下,JAL, finnair 係咪易in? 我上網睇好似唔洗識日本
JAL 唔洗識日文,收左之後會比日文班你上
佢要既都好似有個type 咁,女既乖、清純、陰聲細氣
男既就有朝氣,乾淨感重
詳情可以望下佢地hk base recruitment video

Finnair 唔清楚,但佢請人都請得密。
要注意既係要識游水,同埋飛單一航線

另外今年係香港請過人既有QR SQ 同VS
巴打可以自己再留意下

好多公司係香港請人 唔洗鎖死目標係本土果幾間
多謝你
入嚟做乜吖就快變國航啦
唉。。我兩個星期前in過office工都係application received,應該都收得皮
唔明點解send左cv一個月先有得in,interview 仲要兩日前通知,搞到自己準備得唔好
in crew 既問題黎黎去去都係果幾條
Cx用唔著都可以用係其他airline 度
可以有時間就開始準備 反正萬能插黎
我唔係FA啊
係wor sorry
自膠一百打
唔緊要好sad 啊嗚
office都做唔到In完零回音,有諗過send 返email 俾Hr問係咪fail 左,不過睇黎都係唔好出醜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞