有無考緊國泰空姐 分享下(2)

591 回覆
8 Like 54 Dislike
有冇人已經收到offer call話等1/2月開始上堂?
收咗 conditional offer
仲等緊 offer ==
我18 加油呀
想識空姐有咩方法
in完過左幾日仲係in progress
係咪機會大?
我想問你幾時final in? In progress 有無轉過日期?
我女朋友黎 佢10號final in完
一直係in progress 但唔清楚有冇轉日子
你問下佢個日期有無轉到?
有轉就應該progress 緊
你個名
有濕疹做空姐好辛苦
佢check左 轉左做11/12
轉咗時間就應該過咗,
可以安心等消息。
Keep 住 In progress 都大機會,因為依加通常唔得就好快 received
唔該哂
Hello, 你係咪11號in?
我都係
想問你status 有無轉到progress 日期?
我in完嗰日已經轉咗application received喇
吓???
你係咪上午ea,下午單對單?
即日晏就已經轉咗???
係啊 in完等巴士嗰陣check已經係application received
但我知有人仲係in progress
如果in progress嘅話好大機會成功!
咁快
我想問知唔知11號其他in progress 既人有無轉到日子?
有無whatsapp group?
我都好擔心
你會唔會再考過?
有個小型whatsapp group 但嗰日冇收齊大家電話
你tg我先 我add你入去
@helloworld_1234
想問下有無人可以講下bodycheck流程
係Final in個到上一層樓梯就係診所,登記之後姑娘會俾form你問下病歷個啲,好鬼多野填,記得要帶針卡!
之後就會叫你入去掂208cm、度高磅重、量血壓、驗眼、抽血、驗耳仔(姑娘細聲讀數字,你重覆返)

再之後就去第二間房驗尿,睇下你有冇啪藥,結果即時知。佢要你裝30ml嘅尿,前後段尿都唔用得,要中間個段尿,所以盡量飲多啲水。我個時對咗成支水,一坐落馬桶啲尿射出嚟咁樣

跟住就到見醫生,佢會詳細同你做個檢查,檢查下心臟、耳仔、眼、脊椎、四肢、㩒下肚仔等等。手臂有疤痕佢會逐條問(驚你有自殘傾向個啲掛),我有幾條貓咬嘅疤痕都詳細記低。

搞掂晒姑娘就會俾張紙叫你去機場T1間診所照x-ray,搭shuttle bus過去,去到登記等嗌名,成個過程都幾快,照完就直接係機場走人。

小建議:bc著便服去都得,成個過程都唔會見到HR或相關嘅人,我就著咗恤衫+牛仔褲+平底鞋,唔會hea又方便換衫除鞋。另外如果有近視盡量戴眼鏡,驗眼個時會叫你除,戴con嘅話應該好唔方便。
Thanksss針卡 好似自我小學後就無再見過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞