原來 citi bank 可以係香港遙距開設美國銀行戶口、唔駛親身到美國、唔駛親身到美國、唔駛親身到美國

371 回覆
352 Like 6 Dislike
係citi bank atm 機係免charges, 當地提款會拎返當地貨幣rate 就照計market rate

Citi gold 用戶就算其他atm 機都會免charges 扣左下月退返
Usd 250,000
我香港都有做,一個月差不多有2%
年利率
Same here. 全部做到10月中
其實開左香港Citi Gold,又即刻轉走晒d錢, 個RM條氣一定唔順

你放響美國舊錢點投資?做定期?年利率有幾多
Why ???
唔順又點,問你拎返咩
我個RM 都狂sell 保險年金。我買左收息債券基金塞L住佢把口先唔會日日打來嘈嘈貢
美國戶口, 利息都要打30% 稅, 你死咗仲有遺產稅, 開劵商好,除非你好有錢
超過60K,無論你係咪美國人都要俾
一開始有認購費但隻野已經賺返,月月收息;管理費我相信有佔好小百份比
唔得,一定要比原因
唔得only英鎊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞