原來 citi bank 可以係香港遙距開設美國銀行戶口、唔駛親身到美國、唔駛親身到美國、唔駛親身到美國

371 回覆
352 Like 6 Dislike
多謝你嘅意見
謝! 巴打citi做?成日po 好多公司野,正!多謝。一生平安。
我問客戶經理的!
幫手推下窮撚無錢開
係150k or 1.5M hkd
一百五拾萬港幣存款開通左Citi gold 先
還可以啦,以前網上app 廢廢地成日login 唔到,update 左好好多,服務都幾好既起碼好過兩間H行排隊排到似街症
我純粹係覺得隻債券基金好,收下息。

見hsbc 有offshore 戶口,就試下問;竟然可以代辦而已有別於HSBC offshore 係完全獨立於香港
citigold如果搞左離岸仲需唔需要用1.5M維持戶口?
其實你衰d 取消香港戶口都得因爲美國戶口完全獨立於香港,你開通左就唔駛理香港
可能我表達唔清楚

你可以開左美國戶口,過哂錢過去,香港最多收手續費或衰d 取消香港戶口佢都奈你唔何,因為美國戶口完全獨立於香港戶口
之前有師兄分享過其實H行唔係真正離岸係隸屬於香港H行(有錯請指教)
818 維園集會見 純和理非
同埋請呼籲在場人士㩒錢!
你本身1.5M 已經meet 到citi gold 既要求,咁佢當然比你開

大部份連登仔都無呢舊錢係戶口,又點直接叫US 開acct?
大貓銀行連Expat英屬小島。
都係離岸。
keep住5萬事頭婆等值,
就有P戶口。
尾圓一年定期仲過2厘。
直係點?
其實好多都有
home country 轉去外國。
咁本土都可以用P戶口。
A戶口,手續費8百。
8百蚊仲抵過保險箱。
本土熱線就可以預約。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞