原來 citi bank 可以係香港遙距開設美國銀行戶口、唔駛親身到美國、唔駛親身到美國、唔駛親身到美國

371 回覆
352 Like 6 Dislike
1. 先係香港Citi Bank 開戶

2. 之後同香港經理講想係美國開戶口

3. 經香港Citi bank 經理幫手聯絡美國那邊經理,有部分美國銀行經理識廣東話。

以前需要親身到美國開,依家唔需要!

4. 之後會用email 及電話同美國銀行經理scan 初步文件及後簽名文件會由速遞DHL 來往,一個月可開通。

*美國離岸戶口完全獨立於香港,意思即係話係屬美國境內戶口,受美國法例監管保障極高。

資金要求USD 250,000 或如果唔夠資金要求可以提供係大公司做年薪或其他要求同銀行相議。
你最好係citi bank gold 銀行會優先處理

250000要放香港定美國定2邊都要
push
只需放美國
唔係話要搞移民買樓果啲先開到?
香港同美國都要各擺US$250,000?
美國資產稅呀
How to be citibank gold how to sign up etc? Sorry lazy
只需美國擺而已,其實你又唔需要立即放,唔夠存款下限扣手續費,當然唔建議
不用,你不是美國人
香港citi gold HKD 1,50,000 存款即可開, 香港開戶第一次要親身去分行開戶
可能相反呢
咁我呢d窮人點算好⋯
完全獨立於香港citi bank, 開設美國戶口隸屬美國,受美國法例保障。

即係Touch wood 香港所有銀行出事你美國資產不會受影響。
Cool
絕對做到,我戶口係超過半年,擁有1.5M 以上,不用親身去美國核實身份,拎本passport 由香港經理做核實。

你早前係幾時,前年都係要親身去美國,今年開始可以唔需要。

可能我同香港銀行經理熟、有同佢買個下基金。
如果有5萬事頭婆等值
咪大貓囉。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞