試下講 : 謹代表香港政府 向各國旅客致歉

790 回覆
1114 Like 71 Dislike
推爆佢
政府道歉
push
大家停一停,唔好再話自己手足喇。。激動既有佢激動既原因,加上星期日之後有邊個唔嬲呀?大家可唔可以係唔同身份角度諗下呢?大家都係香港人,矛頭都係一致,對準政府呀!!唔該大家理智d諗諗再行動,其實有冇鬼都係一樣,睇返場合睇返當時既形勢處境,亦都係旅客個角度去諗下啦。尋日我地真係有唔岩既地方架,試諗下尋日d機係未取消既情況,旅客delay佢地上唔到機,班機照飛,錢照袋,旅客比左錢冇得搭機係咪會燥呀??唔該各位手足理性少少,唔好比d唔理性既人帶到啦。。既然我地人手唔夠多,做唔到癱瘓行動,咁咪轉第二個策略,做宣傳,等夜晚多d手足入黎做返前一日做既野囉,而家比人唔理性既帶風向做過激既事,你覺得邊個最開心呀?林鄭呀!!
btw重點:唔好再話自己手足喇,咁做都做左,一齊諗下計點解決/舒緩呢件事啦好冇?
仲有獨立思考!!大家都係聰明人,比我聰明100倍都唔止。
Push
向各國旅客致歉 政府迫我們到絕路
唔係個個人都好似你咁心水情,知道邊個係仆街
正面 d 道謝大會得唔得
多謝 d 人 ge 忍耐
可以代表政府道歉
但大前提一定一定要講係因為政府仆街
幫手推
謹代表不負責任的香港政府 向旅程受阻的各國旅客致歉!!
push
幫你推
唔好道歉, 集中文宣喺依兩件事:

[道歉?你地係咪傻咗?]尋日只要煲大呢兩件事,從而唔駛入機場自動勝利,仲道乜野歉
https://lih.kg/dEpKtS
push
不完美
可改善
再進步
建議唔好入機場一段時間,等事件淡化左先。

至於道歉,一定要去做!
琴日既事確實系影響到遊客,並會令一d人反感。 我地正因為無大台,所以各有各做下有失誤好正常。 不過抗爭者系一個群體,好似紀律部隊甘一人犯錯,會影響成個部隊既聲譽(警察系好例子。 我地都一樣。 做得唔好可以檢討,道歉,要改善既地方就要改進。 承認不足之處系要好大勇氣,但真誠道歉系必須,至少 show 到我地系有擔當,會謙虛地承認不足,然後改進。

呢一點好重要,唔好好似班政府高層同警隊甘樣,死不悔改。 抗爭者就係要同佢地唔同!

波自己認返啦 ! 唔係既話對家肯定屈我地推卸責任,對我地形象損害可能更大
PUSH
push 721 811
PUSH
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞