今晚機場單野,大家真係要醒

113 回覆
111 Like 7 Dislike
Fishball*:

真!!!!

同埋去到呢地步,我覺得我地係時候要靜一靜,念一念,我地依家做既野係米指向緊我地運動既初, 重新計劃下一步點行

特別我覺得依家對警察既策略要改一改,我地個運動依家似係逼瘋所有警察多過engage佢地"變節"/"分裂"而弱化政權既武力(警察)

同埋政權依家利用群眾仇警情緒成功攞到(or 逼到) 所有警察去擁護自己個邊,亦都係另一個問題

所以,我地最好依家要重申返我地之前既五大訴求,黎避免direct 左落仇警,咁樣運動會失焦,搞到最後搞到冇人支持既收場

要知道鬼既目的就係要搞到個運動越黎越失焦,暴力,不理性黎慢慢幫政府攞返民意之餘,俾位警察做野

所以無論係勇武定和理非都要一齊重申返大家共識既"五大訴求",重整佈署行動指返去"高官"同"建制立法會議員",逼佢地要政治妥協!!!
由得警方御用暴徒自己衝防線
入得機場請保持克制
和理非可以睇表演如何鎮壓、如何自編自導

下次唔洗再問去定留
禽晚就已經想搞野啦
PUSH
對政府不合作
唔係對市民不合作
不要做林鄭
不要做黑警
冇錯,千祈唔好失焦,做正確嘅野

爭取公義,爭取五大訴求。
不割蓆!不分化!不篤灰!
為大局著想,放下自己。
放低自己個人嘅情緒私慾,做正確的事!
鬼唔洗捉 捉唔晒
只要冷靜 忍耐唔郁手
睇實隻鬼 拉住佢唔比佢郁手
隻鬼係無 作 用!

團結就是力量
不分化不割蓆不篤灰

對準政權
五大訴求
缺一不可

軍事政府
中共警察
濫殺無辜
[鬼城online]首先唔諗捉,但必需考慮捉時嘅共識!
https://lih.kg/1468380
同意輿論好重要
喺現場激動左唔緊要
冷靜落黎檢討再改善就得
做個醒目散水撚
前線約好時間突然一齊走 將個爛攤子留比AA 同airline自己攪
airline咁叻比得人check in 就要比埋人上機啦
到時上唔到機 班旅客又係禁區入面
你估佢地會屌邊個先
佢地去屌airline 屌AA 咪即係幫我地向機管局施壓囉
而且可以顯得示威者係游刃有餘
旅客入到離境大堂 唔係因為手足唔夠守防線
係因為我地比佢入去 而我地先係有話事權
下下攪到唔夠人先走
感覺上比較輸蝕
正確態度
其實如果你地真係識咁諗,根本唔會咁多憤怒聲音去反對,講真成知政府有幾過份,大家都知。但係你地係咁傷害同影響其他需要日常生活o既人,同直接間接破了佢地o既利益,點樣叫到全民支持? 政府暴政o既憤怒係要佢地找數,唔係其他無辜o既人。

你地去拆政總,對抗黑警,就算深籃都唔會出咩聲,但霸路霸街霸堆地鐵,傷到邊個? 就係個個月仲要找數要養家o既人。佢地支唔支持都好,係佢地自由。當佢地都認為抗掙者有尊重過佢地,而對是非黑白就會支持返你地。
反之,兩害之間,佢地一定選擇穩定。
呢個先係真正自由民主理念。

講真,我算中籃(應該係) , 但200萬人上街我感動到喊出黎,但之後越來越失控,一個正常人,就算幾想個政府改變,但都感覺到未達到目的已經燒死埋自己,會點選擇?

唔需要同我講咩大道理,温水煮青蛙呢類癈話。中共喜歡用咩手法我諗我清楚過哂你班死靚仔,但人係求活而非睇住自己撞牆。無論係政治上手法上都唔睇現實,一味破壞,有咩用? 你地打返黑警其實冇問題,本來戰鬥就係咁,各有死傷,也不需要天真以為對手會手下留情。但當禍及他人就完全失哂焦點。
落場打仗講士氣,道理係邊一邊,那怕流血也是光輝的。 越見血士氣只會更高漲。

而家最大問題係警察道理係收order做野,你地犯法佢地執法,點解要送知光環比對手?
200萬的憤怒點激發出黎? 就係差佬係咁打和平o既人,而唔係又放火又磚頭又鋼珠。記住每個人都有生存o既權利,你地唔可以一句幫香港人做野就亂打。咁同白衫黑警有咩分別?
陳雲:中共在機場引誘香港示威者犯錯,破壞我的中場休息的策略。我提議中場休息、暫停武力衝擊,改為文宣與和平展覽,是要定格在星期日晚上香港人的純粹受害人的境地,之後交由國際社會支援香港。
如果示威者偏偏要破壞我的策略,那我只能任由他們。你們如果在期間逞強而打傷打殘了警察或黑社會,現在援助了香港的外國政客將會很尷尬,往後也不必期待人家放心來聲援你。你等共產黨直接統治吧。
今晚,特朗普總統用推特宣布中國調兵接近香港邊境,他在製造中共大軍壓境的局面,方便美國介入香港,故此各位必須稍安毋躁,不要輕舉妄動。
機場的環境,眾目睽睽,三層樓的觀眾在看着你,沒有街角暗巷,你打人的一舉一動都被拍攝和頂證,是中共用苦肉計來引誘示威者動武,彼此泥漿摔角,大家打個和,令到無人佔據道德優勢的好場地。
我也是那麼一句,你要逞強,可以過羅湖那邊打中共的,毋須留在受到若干殘餘英式法治與國際監護的香港。你留在香港來鬥爭,本身就是一個策略的決定,那麼為什麼你不聰明一點呢?香港建國之後,你要打中共,可以參加軍隊來打。忍耐一下吧。
push
三大紀律:

一切行動為訴求;
不分化, 不割蓆;
Be water!

八項注意:

說話和氣, 增強好感;
永不落單, 兄弟同心;
做錯要認, 打就企定;
各司其職, 勇武和平各所長;
不打人罵人,互相指駡即分化 ;
不損壞店鋪, 我哋盡要支持者;
不已仇恨為主導, 莫中黑警奸計;
不虐待俘虜,記住信念教化人。

再一次證明機場真係春袋入面果粒睪丸

大家控制住自己
push
沉澱下先
個機場又唔會走
勿忘初心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞