[突發] 法庭已頒布禁制令容許警察清場

297 回覆
92 Like 739 Dislike
排隊食飯
機場三不
不衝突 不打人 不入禁區
無知一問,咁記者入唔入得
好似得SCMP咋喎?
有法庭批准,點會唔噉?
屌 咁大獲
WTF
但t2其實半商場形式
t1都好多商店
大家早就預左
連埋旅客一齊清wo
即係今次真係要扮遊客
驚咩
入到去唔好叫口號咪得
我當佢真係清場
佢點分真假旅客
總之我地要諗定係入去做乜
你話機場間譚仔特別好食,專登入去食,吹咩
禮貌版
前線你好!核彈我也不會割。天琦說過與港共鬥爭不能有任何底線。既然有鬼捉不了已成事實(亦得到官方承認),何不反其道而行,將一切大眾不能接受的行為推卸給popo(注意!並非割!)有了這免死金牌,前線能放下民意顧慮,盡情去做該做的事(不要斷正就可以)。你們的背後有我們!

誠狠版
屌你老母,醒少少好唔好?班差佬畀咗咁大 個核彈你都唔識玩?! 天琦講過你班撚屌唔好有任何潔癖, 咁撚正氣點打中共啲陰招。示威肯定有鬼, 捉嚟都嘥鳩氣。 用下你個豬腦逆向思維咁諗, 有咩事咪奶撚落曬啲臥底到囉。 大眾淨係需要一個合理到嘅版本,陰謀論冇所謂㗎。 拎撚住依個免死金牌, 前線手足咪可以放手做,文宣我哋咪可以輕鬆打囉。 屌你老母,對面元朗嗰時已經做緊謠,唔係唔撚返佢哋呀?
清囉攬炒
全部都係暴徒
一)佢點分接送機同示威者?HOCC買張機票,全城送機都得
二)如果佢真係清機場,根本唔關有無禁制令事,都上硬國際頭條,出晒旅遊警示

全場和理非 唔好有衝突行為 一有唔妥即四散扮遊客/市民行街
如果大家要去接機,咪著返便服去指定位置接機囉
黃格不準停留咪不斷走囉
黑警要清場咪比佢清囉,清完咪返去再接過
真正be water唔係應該咁咩,係到要將be water變成得個口號,次次死磨爛磨比人拉十幾個先識走......
最多咪用警棍同胡椒噴霧,或者用盾去圍然後拘捕。
遇鬼時

1)先捉,

2)圍大圈,分隔 同比多d 記者同人映隻鬼,

個個企到密,根本映唔到。

如鬼或自己人有受傷,都要拍片搵在場醫護幫忙

自己傷固之然要醫護, 亦要係記者前問鬼有冇受傷或身體不適,搵在場醫護幫忙做初步檢查,盡番人道立場同道德高地。

3)搵記者影記錄,重點指出隻鬼做左乜野犯罪行為如打人,煽動,藏有危險品之類,所以採訪101拘捕令。

有物證就映埋物證。同令佢身分曝光,唔好祈望隻鬼會自爆,如果你諗住全世界鏡頭前嚴刑迫供,咁根本係另類送人頭,更何況打死隻鬼,相信佢都唔會講。

闡明你嘅行為係合法性同正當性,同有需要

4)同時搵議員,叫議員處理/議員報警處理。
相信10多其9都上白車,popo都放人。

重點係,你留住隻鬼冇乜用,只會令現場仲難控制仲亂,好似今日咁,好易比其他鬼去分化,阻醫護阻記者,

如只做1-4,我知大家可能會好嬲,想發洩,但係隻鬼重點係要佢曝光比世界,囉資料,囉更多頻譜,依個先更有利。

你唔好忘記一舉一動既然係鏡頭前,就要有鏡頭禮儀

沒有最好的方法,要有改善的辦法
問題係點清,肉搏就肯定唔夠示威者人數打,咁佢用催淚彈定橡膠彈清? 任何一樣武器都可以搞到上全球頭條直接港爆再支爆
點樣Multiple Sources?
我淨係搵到scmp...
根本無可能清到
扮路人甲接送機 入去觀光 食野 睇戲
無dresscode無口罩無poster無口號
佢點分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞