[突發] 法庭已頒布禁制令容許警察清場

297 回覆
92 Like 739 Dislike
見到係南華早報就唔會信
預咗啦
尋晚個局咁明顯
From 和理非group:

昨日佔領機場及粗暴阻止旅客登機真係錯曬,這種以達到自己的目的為借口完全不理別人的需要與林鄭有何分別?

香港可以把事件帶到外國層面,但絕對不是以這種以暴力縛架外國人而達成,這樣又與極權政府所做有何不同?

我絕不同意這種視香港問題比外國人的其他問題都重要的幼稚及不成熟亦不公平的睇法,我不相信"勇武派"這種自私唯我的心態會得到任何國家的真心支持,讓我感覺他們因生氣已失去應有的理智,而既然沒有了應有的理智,其他香港人又怎能依靠他們呢。

香港問題,香港人自己解決,絕對不應將無辜的外國人牽涉在內,這實在令人反感。

我唔係要分化割蓆 不過我哋真係要檢討下幾樣野!

1. 唔好比狗動搖到,佢要扮鬼發癲,係佢立場係合法嘅,因為警察實唔會交人,而會有真人蒙上罪名。狗依架做野係冇準則架,再係咁只會無限送頭,無補於事。

2. 目標要清晰,冷靜處理同分析所有野,一兩個消息已經可以令局勢緊張,所以唔好人云亦云。記得要冷靜諗一諗,三思而後行。

3. 機場同係街唔同,有好多遊客,要令外國人支持我哋,因為好多外國人唔知香港發生咩事 ,搞到佢只會矛頭直指我哋。之後整幾多文宣都冇用。

4. 本人一直都覺得和理非其實係口裏說不,身體卻很誠實,大難臨頭各自飛,所以前線唔好侍住有和理非,做一啲令和理非好難接受嘅事,和理非好緊要,有文宣,有人數,有說服力,所以唔好失去佢哋。

PS: 今次一定要贏
從來歷史書都係勝利嘅人寫嘅
贏嘅就叫革命 輸嘅就叫叛亂
我們要名留青史定遺臭萬年就真係睇今舖
希望各位手足唔好放棄,要力爭到底
有朝一日,大家可以除低gear,為勝利乾杯

#天佑香港
再拖埋喼
頒曬禁制令
出曬綠燈
有咩唔敢?
法庭都唔幫我哋 好失望
昨晚發生的事很難看,也令手足受被捕。警方定必煲大件事。建議斬時只於接機大堂活動。

也希望大家細想為什麼這兩天政府不如以往在離境大堂實施人流管制措施,忽然又多了公安証件暴光,還身穿”我愛警察”丅-shirt,好讓大家一定知道他是鬼。

天琦座右銘:
在有可能發生衝突之前的一瞬間,請大家想想我們的行動能否令更多的香港人站在我們的一方。
禁制令出埋 明正言順鬼可以出界搞事

所以今日鬼會更多 方便認人 當魚塘入夠魚就會關上所有門口收網 (魚唔夠多反而唔會收網 因為成本大)

賺成千人頭

如果你問怕捉錯遊客 對一對旅客名單就搞掂放行 外國passport 放

至於你話 我接機ja wor 我去搵朋友ja wor - sorry 問番你48小時先 落唔落charge 佢決定

如果你解拆到 你可以繼續入機場
頒左係咪就玩撚完
其實都預料之中啦
無可能比你地日日搞到停機
出左禁制令,會令和理非卻步

我地應該每星期搵一日,同一個時間一齊搭車入機場
https://lih.kg/1468945
引佢黎機場攬炒
勇武嘅前線們,橫眉冷對千夫指,俯首甘為孺子牛。從來只有暴政,沒有暴徒,感謝勇武前線日以繼夜以命相博 ,方令暴政黑警不致對我們任意妄為,勇武派願意為我們擋子彈,那現在勇武派面臨巨大的輿論壓力,你們會為他們擋嗎?
但有班友唔會聽你講 會留低送頭
見昨天和理非勸放人,俾人屌上天花,係我今天不入啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞