[突發] 法庭已頒布禁制令容許警察清場

297 回覆
92 Like 739 Dislike
今日完撚左啦 以後都唔會有人入
共媒01都有引述
但scmp多獨家政府料
今時唔同往日
劃定某D區無得長停留集會,
好似離境大堂集會就拉得9你
帶passport,冇人可以阻止你去旅行。入機場先買機票是常識吧!
叫口號,派宣傳品。

但如果你入去唔咁做,唔通去shopping食飯涼冷氣?
入咗但乜都無做
拔槍打人喺係機場門口
仲有大把機會
着夏威夷裇
大家係機會行黎行去
由頭行到落尾 由尾行返上頭
如果真係有危險自行決定散唔散
軍師們更新情報就可以

全世界入一入黎睇下
[集思廣益]諗到條文宣絕世好橋
https://lih.kg/1468014
接機 , 排隊買機票唔得呀?
清幾個都係清
有full gear sdu
唔好同市民講唔係
不過個龍門就
塞機場得天下! 唔駛入大堂都做到!

今晚捉兩個大陸人,唔理佢哋係咩目的都好,其實都係屬於小事一件。下次捉唔捉都得。

因為在機場範圍內唔係非法集結,咁樣有鬼又點?有黑警扮我哋又點? 由得佢囉。但大家都睇到警察其實唔敢入機場大堂範圍,就算實Q都唔俾d狗入去。我哋越和平佢哋就越唔敢入去!!

重點係癱瘓機場升降航班。
癱瘓機場多一日,離林鄭落台就會近好多日!

塞爆5樓,同塞爆7樓禁區入口,係下著。
上著係:用人海戰術塞爆所有去機場嘅陸上交通工具。 離境人士同機組人員如果去唔到機場,變相等於癱瘓機場所有離境服務。
同時,到港旅客亦都走唔到,就會出現星期一咁樣嘅效果。 一齊塞爆去機場嘅所有陸路交通,慢慢塞,慢慢行,慢慢上車,吹咩? 又唔犯法!
唔犯法嘅嘢和理非一定會幫手。
每日五六個鐘頭就夠,始終要留返一啲航班時間俾有需要嘅旅客進出香港。
咁樣做又唔使喺出境大堂禁區門口同旅客發生爭執。
大家考慮一下。
室內,唔用催淚彈的話,好大機會差佬被人打返轉頭
今日T1門口已經係 隻狗即刻拔槍
咁係咪另類封鎖機場呀
假新聞?
Cls
咁你又開多個做咩?

我就係見你個post多咗
「容許警察清場」
又話
「Multiple Sources」

但 係 我 一 個 都 見 唔 到!

所以先求你
結果都係俾人hea
大家一齊去食嘢囉喺機場行街
去到先買機票唔得咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞