連登巴膠怒屌暴政黑警罄竹難書暨W1止蝕保民生專區

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
一擊即中 逢出必中 綠茶婊😩😩😩😩
食飽前四後六即刻唔撈現真身,識玩
前四後六應該4 個月糧,10 皮野當賣廣告囉
原本月入萬零蚊學人戴潘朵拉珠仔手鍊既......會睇得起巴士司機呢份工?🤡🤡🤡🤡

就算轉做政府 收入多個開 都唔夠老闆鬥啦....

https://lihkg.com/thread/1025126/page/1

平民入去打工政府 港女show-off論 進城鄉下妹的過於安逸論🖕🏾
黃馬褂啦喎⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯梗係水長流
佢老公似要靠佢多D喎
若果老公係閪佬 就去唔起金鐘名都啦
嘩你都知幾多野喎...
真106X 特快

黃大仙站直去紅隧

上車門隔離補油補得咁求其
因為有次九碼見過電影巴士佬 傾過兩咀 話去金鐘....

金鐘有咩酒樓 你估我唔知咩⋯⋯⋯⋯

利申 我都每年去果間酒樓飲宴
咁佢都呃左唔少人...
終於唔洗坐兩個鐘
唔係
重點係796C
破禁然後退役
警方本周三(14日)晚上在深水埗施放多枚催淚彈驅趕示威者,令附近民居及食肆受催淚彈影響外,消息指當晚有一輛九巴98C路線巴士途經該處,車長疑吸入催淚氣體後感到不適,需送院治理。消息稱,當時該輛巴士處於正常服務狀況,車上很可能載有乘客。

據了解,吸入催淚氣體而感到不適的車長姓陳,早年已經退休,現時獲九巴重新聘請為兼職車長。當時涉事巴士由將軍澳坑口開往美孚,並非員工接送車輛,途中會上落客,因此相信涉事巴士途經深水埗時,車上可能載有乘客,而涉事車長是將巴士駛抵美孚總站後,才召救護車送院接受治理。

九巴證實有車長不適,指已有既定指引,訂明巴士在行駛時遇上突發情況的處理程序,包括車長應保持鎮定,保護自己及照顧乘客的安全,同時盡快向公司匯報,以便提供協助。

九巴職員權益工會理事長李國華表示,管理層曾出一份內部通告,指若車長執勤期間遇上衝突情況,應該盡快疏散乘客到安全地方,將巴士熄匙,車長亦應到安全地方暫避。他指,九巴至今無向員工交代有車長因為吸入催淚氣體而不適,亦無交代如何清除在巴士通風系統內的殘留催淚氣體成分,「車長日日都要揸住架車,長期吸住(殘留催淚氣體),架車又會載客,九巴對車長同乘客嘅健康好不負責任。」
黃大仙過海村巴
平時黃大仙人應該無幾多個撘巴士過海
早繁叫靚啲
平時就10個都唔知有冇
20亞皆老街中電掉頭
旺角循環線

龍運係咪唔記得咗 E33要入轉車站
原來所有紅隧過海線都skip哂九龍區的站 直衝去總站
103, 109, 110, 113, 170除外
只有毒撚才被騙.........

利申:我也被騙過🤦🏼‍♂️
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞