月尾名古屋 乜都未plan

220 回覆
1 Like 6 Dislike
暫時plan

1名古
2名古
3高山
4高山
5金澤
6名古
7名古
8回港

年尾去,冇立山,所以唔住富山

有legoland.所以預多d 時間係名古

day3朝早換北陸jr pass

換pass早d換,你寫番開始日期就ok
同埋你留一日去下呂浸下溫泉
聽聞幾正
留4日名古屋太多

即係可以day1換,但day3先用嗎

ok.. 我呢幾日都冇book 溫泉,嫌貴

咁我換day6做下呂睇睇

係啊 因為如果搭早班車出發
你用再早d換pass,間野冇咁早開
下呂有得免費浸足湯
果陣好後悔冇去到

同埋你day3/4應該去白川鄉
如果白川鄉搵到地方住就day4白川鄉
再搭車入金澤

依家睇年尾白川已經full 晒 crazy,唔知係未開放book 定係真係full 晒

住高山唔夠方便咩

我黎緊年尾都會都一樣未book到
我懷疑其實好多仲未開 日本啲酒店一般半年前覺俾你book
我都覺過方便啲…

但我見有d 又已經開始book 喇喎

就到高山 望到雪都覺得凍
今晚唔係住hostel 好順有溫泉浸

3月都凍?

咁我十二月咪

宜家四度,入黑低過零度
頭先落緊雪

三月都仲落

如果係高山有機會試下飛驒牛朴葉燒
上次去路過見到呢間, 間野好家庭式
可能咁啱無乜人, 個老闆好有心機慢慢整
(張相求其拎電話影, 影得麻麻)

今晚諗住鋸扒或者燒肉

鳩行見到
暫時plan

1名古
2名古
3高山
4高山
5金澤
6名古
7名古
8回港

年尾去,冇立山,所以唔住富山

有legoland.所以預多d 時間係名古

day3朝早換北陸jr pass

換pass早d換,你寫番開始日期就ok
同埋你留一日去下呂浸下溫泉
聽聞幾正
留4日名古屋太多

下呂有得免費浸足湯
果陣好後悔冇去到

再搭車入金澤

依家睇年尾白川已經full 晒 crazy,唔知係未開放book 定係真係full 晒

住高山唔夠方便咩

我都覺過方便啲…

係有啲…但又唔多
btw我用jalan 同 hotelcombine都一樣少

如果係高山有機會試下飛驒牛朴葉燒
上次去路過見到呢間, 間野好家庭式
可能咁啱無乜人, 個老闆好有心機慢慢整
(張相求其拎電話影, 影得麻麻)

今晚諗住鋸扒或者燒肉

鳩行見到

都仲係2400Yen...無加價
前幾日

下呂有得免費浸足湯
果陣好後悔冇去到

再搭車入金澤

住高山唔夠方便咩

我都覺過方便啲…

係有啲…但又唔多
btw我用jalan 同 hotelcombine都一樣少

好彩我依家book 果d 可以free cancel

冇理由三月都full booking 架嘛

最後
唔好意思呀 想搭單一問 遲下9月尾去 應該會自駕遊 而家諗住咁樣plan

DAY 1 落機 名古屋》DAY 2 legoland》DAY 3 高山 住高山》DAY 4 白川鄉 金澤 平湯溫泉》DAY 5 名古屋》DAY 6 番香港

DAY3,4其實都未諗好 求改進同建議

有冇睇你的名字

見到有間民居開餐廳 入左去試下

有冇睇你的名字

不能去之前要睇下

會投入d

有冇睇你的名字

不能去之前要睇下

會投入d

其實冇關係

早兩日去完
名古屋三大名物
我覺得係曼魚好好食
雖然唔平

不過其他果兩樣
雞翼香港已經有
味噌豬扒台灣又有

硬係覺得唔同級數

雞翼我覺得一般,三哥土匪好食過佢

HK 山ちゃん好似食緊媽咪麵味精粉+雞翼
味噌豬排好好食
仲有若鯱家

港式雞翼真係世界級
山乜乜完全唔入流
雖然佢預你地用黎送酒

阿媽整既蠔油雞翼

同感
d雞翼好咸,好似食緊鹽
味噌豬扒 有冇推介?

認真失望

認真失望

燶哂咁既

認真失望

燶哂咁既

個面落太多調味料嘅後果

搏一搏買到最後一個位
唔洗坐四個鐘電車

搏一搏買到最後一個位
唔洗坐四個鐘電車

順帶一問

呢個係高速bus?

正常情況係要預約?

係去到當地先約?

搏一搏買到最後一個位
唔洗坐四個鐘電車

順帶一問

呢個係高速bus?

正常情況係要預約?

係去到當地先約?

係高速bus,係要預約,上網有得預約一個月內,濃飛bus 自己google。

兩個鐘多啲返到名古屋
唯一係坐得冇咁舒服

四點都要等
4月尾出發仲未plan
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞