月尾名古屋 乜都未plan

220 回覆
1 Like 6 Dislike
來回都係名古屋真係最狗也不屌

未去過咪跟PASS玩囉

http://touristpass.jp/ja/

點解

買左

未去過
我都係月尾出發8日7夜 路線就名古屋-高山-金澤-福井-名古屋-三重-名古屋

自駕? 求行程分享
貪心啲玩埋長野 松本 同 諏訪
岩岩自駕完番黎
名古屋金澤高山白川
岩岩自駕完番黎
名古屋金澤高山白川

我都想咁玩
咁樣玩幾多日?用車方面大約幾多錢?
岩岩自駕完番黎
名古屋金澤高山白川

我都想咁玩

識唔識日文

唔識既話有冇困難
岩岩自駕完番黎
名古屋金澤高山白川

我都想咁玩

識唔識日文

唔識既話有冇困難

我二月去完
一樣行程,但全程搭巴士+新幹線,加埋搭咗萬幾Yen
唔識日文無問題,多數可以用英文簡單對答
立山黑部開山未?
岩岩自駕完番黎
名古屋金澤高山白川

我都想咁玩

識唔識日文

唔識既話有冇困難

我二月去完

我年尾去,諗住買北陸高山pass(巴打一樣用呢個嗎)

一個pass 夠做?

都係諗住名古屋下呂高山白川金澤富山名古屋 咁
岩岩自駕完番黎
名古屋金澤高山白川

我都想咁玩

識唔識日文

唔識既話有冇困難

我二月去完

一個pass 夠做?

唔夠時間,無去到下呂富山
所以淨係昇龍道Pass+新幹線單程(名古屋去金澤)
巴打去幾多日?
去金澤 高山 白川都用你幾日喇
至於你話鰻魚飯 我上次係jr 名古屋站個間食都幾好食 叫まるや本店

金澤真係悶到嘔
岩岩自駕完番黎
名古屋金澤高山白川

我都想咁玩

未真係幾番晒D錢
租車40000幾 入油加埋8000幾 加埋高速我諗萬幾 仲有泊車

我諗價錢同普通坐巴士唔差得幾多
但只係時間安排彈性十倍咁
岩岩自駕完番黎
名古屋金澤高山白川

我都想咁玩

識唔識日文

唔識既話有冇困難

我二月去完

一個pass 夠做?

唔夠時間,無去到下呂富山
所以淨係昇龍道Pass+新幹線單程(名古屋去金澤)
巴打去幾多日?

八日呀
岩岩自駕完番黎
名古屋金澤高山白川

我都想咁玩

未真係幾番晒D錢
租車40000幾 入油加埋8000幾 加埋高速我諗萬幾 仲有泊車

我年尾去,驚揸揸下落雪

我又唔識日文
至於你話鰻魚飯 我上次係jr 名古屋站個間食都幾好食 叫まるや本店

金澤真係悶到嘔

"值得去"度
福井>飛騨高山>高岡>金沢>白川鄉

白川鄉個CP值真係奇低
一出一入幾個鐘頭然後入到去影張相走

金澤真係悶到嘔

"值得去"度
福井>飛騨高山>高岡>金沢>白川鄉

白川鄉個CP值真係奇低
一出一入幾個鐘頭然後入到去影張相走

仲諗住因為寒蟬去一去白川

未去過咪跟PASS玩囉

點解

買左

未去過

出入都係名古屋應該玩呢張PASS

未去過咪跟PASS玩囉

點解

買左

未去過

[img]http://touristpass.jp/ja/alpine/images/

home_img01.jpg[/img]

唔好意思,半伸手問下大家

我都有上網睇pass 同d 景點行程,都買左本旅遊書

巴打你張pass 係包埋立山? 我十二月去

諗住名古屋下呂高山白川金澤富山名古屋(基本概念)
岩岩自駕完番黎
名古屋金澤高山白川

我都想咁玩

未真係幾番晒D錢

我年尾去,驚揸揸下落雪

我又唔識日文

我都係落雪呀
渣慢D就OK
導航有中文 唔識日文都OK
岩岩自駕完番黎
名古屋金澤高山白川

我都想咁玩

未真係幾番晒D錢

我年尾去,驚揸揸下落雪

我又唔識日文

我都係落雪呀
渣慢D就OK
導航有中文 唔識日文都OK

有冇行程share(參考下)

如果自駕就真係方便好多

未去過咪跟PASS玩囉

點解

買左

未去過

[img]http://touristpass.jp/ja/alpine/images/

home_img01.jpg[/img]

唔好意思,半伸手問下大家

我都有上網睇pass 同d 景點行程,都買左本旅遊書

巴打你張pass 係包埋立山? 我十二月去

諗住名古屋下呂高山白川金澤富山名古屋(基本概念)

十二月去就封左山喇
呢個pass只賣到十一月頭
如果係咁就要揀14000yen 果隻5day 了嗎

高山北陸周遊券

如果年尾去名古屋,真係要去白川鄉
利申:無p圖, iPhone 6 plus影

如果年尾去名古屋,真係要去白川鄉
利申:無p圖, iPhone 6 plus影

收到

當初見到白川點燈相就決定去名古

但原來點燈係某d日子

不過去hea 下郊遊下都好

但係好多住宿都full 晒(定係未開放book),高山都好少選擇

klook 既oneday tour 係由名古屋出發,又趕頭趕命
留名參考
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞