IES同SBA係咪真係好重要?對個grade好大影響

118 回覆
0 Like 7 Dislike
要交都交曬喇 你而家問黎做乜
盡自己努力就算喇
Band3學校 ies 校內97 adjusted 有94
利申2015 ls 5* 多謝老師
2016 中文sba得22(hkeaa adjust到31) 份卷聆聽26/28 綜合30頭/50 paper 3 1咗

好慘
sba得罪英文老師係咪冇運行
sba得罪英文老師係咪冇運行

小學努力讀書入名校,就唔洗做ies 考評局嚟check,老師自己就揼幾份出黎比考評局
小學努力讀書入名校,就唔洗做ies 考評局嚟check,老師自己就揼幾份出黎比考評局

係超級重要
仆街啦平時通識好撚高分 就係ies失咗手
仆街啦平時通識好撚高分 就係ies失咗手

點失手法啊
好重要
IES一分等於卷二2分
好重要
IES一分等於卷二2分

中文sba好重要
見過同人地綜合卷面差5-6分
佢5我5** 因為我sba 9x分
而綜合卷又係佔成科好重嘅比例
嗰陣我oral失手得3 靠閱讀同綜合拉返

LS我考嗰陣又係失手,考完覺得自己得4
最後出嚟有5 都係因為IES
我中學LS個老師改得好鬆
我做啲垃圾題目都17/18
Ies對成績好但比老師針同學好唔公平

我比通識miss針
Ies得大約4分,但我攞過出去比人睇,佢地都話冇9都有8分
之後我攞miss比左9分個份睇,頂成份垃圾黎
佢like個啲學生就比高分
而我個份話我遲交態度唔認真咁就冇多幾分
但我冇遲交過,冇hea做lol

本身我考出面模擬試2份都5**
但用翻衣兩份數據計翻
我出到去要比5**多6分先得,否則只有5*
根本係mission impossible

由頭到尾都唔知點解要有ies存在
Ies對成績好但比老師針同學好唔公平

我比通識miss針
Ies得大約4分,但我攞過出去比人睇,佢地都話冇9都有8分
之後我攞miss比左9分個份睇,頂成份垃圾黎
佢like個啲學生就比高分
而我個份話我遲交態度唔認真咁就冇多幾分
但我冇遲交過,冇hea做lol

本身我考出面模擬試2份都5**
但用翻衣兩份數據計翻
我出到去要比5**多6分先得,否則只有5*
根本係mission impossible

由頭到尾都唔知點解要有ies存在

比老師針對真係好慘
名校就調高分d
雞校就低分d
係咁架喇
鬼叫你窮
窮得黎讀書又唔叻唔撚係天才
屌你老母好撚公平喎
唔係點解班人死都要爭入名校
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞