IES同SBA係咪真係好重要?對個grade好大影響

118 回覆
0 Like 7 Dislike
英文oral 一樣分
綜合長卷差1分
一個4一個5*

講左d咩你自己諗下

利申唔會覺得sba拖累 係人地比sba拉高咁解
話唔重要你信唔信
我中六果陣都有諗過你依個問題
出到黎就覺得你係咩grade就咩grade
頂多影響你5*定5 **
拎唔到lv4 lv5 就咪撚賴啦

最後你拎lv幾

中文LS都係Lv5
利申 study leave狂溫數同選修 冇溫過中文通識 但中六上堂有認真跟學校呀sir做練習綜合果d
信唔信由得你
話唔重要你信唔信

最後你拎lv幾

中文LS都係Lv5
利申 study leave狂溫數同選修 冇溫過中文通識 但中六上堂有認真跟學校呀sir做練習綜合果d
信唔信由得你

講返句我知我廢先
純分享 廢時有連登仔話我垃圾出黎獻醜
話唔重要你信唔信

最後你拎lv幾

中文LS都係Lv5
信唔信由得你

講返句我知我廢先

但你sba 幾多%?
話唔重要你信唔信

最後你拎lv幾

中文LS都係Lv5
信唔信由得你

講返句我知我廢先

但你sba 幾多%?

都係Lv5 水平 好似
個老師戇撚鳩,整左廿幾頁PowerPoint之後話唔撚得,之後屌柒佢話考評局Sample都有啲係PowerPoint
Btw 自從果次之後,上親通識堂就做數或者訓教,最後條仆街IES比左2分我
冇左份濕鳩IES,通識可能已經4->5

好慘
重要
佢地唔會幫到你拉高grade 但差嘅話就一定會拉低grade

利申:兩份卷(綜合、通識)唔洗靠sba/ ies 拉分已經5** 頭
重要
佢地唔會幫到你拉高grade 但差嘅話就一定會拉低grade

利申:兩份卷(綜合、通識)唔洗靠sba/ ies 拉分已經5** 頭

Btw 兩份卷性質差唔多
掌握到個答題技巧 就算考咩topic/ 點轉 都輕鬆應付
Btw 兩份卷性質差唔多
掌握到個答題技巧 就算考咩topic/ 點轉 都輕鬆應付

btw ies/sba分要睇埋你成間學校來調整
如果你間學校sba/ies高分果班考得閪
考評局會調低你sba分
相反老師比分嚴,但班學生出到去份考試卷好多高分
考評局會調返高個sba分,令實際sba低分果班變返正常分

I see

你以為就咁美好
佢會跟返出去考既dse分調
所以你學校差就
而且假設教妳級ls三個老師
兩個鬆一個緊
你俾緊個教咁你個grade低分完會比考評局再拉低
因為佢拉係全級拉
而且sba又會拉返你其他中英卷分
總之好撚黑暗

如果你本身高,就算比調低後都唔會低得去邊
相反你本身低,點都唔會升到好高

你以為
好多時候爭一兩分就一兩分
姐係如果你係top5**少一兩分當然wfc啦
但你係top5多兩分就可以幫你變成“猛”車邊5*
利申:補習有個細路 ls一般般
但佢老師ies鬆手
而佢果個級有D教畜有緊到肥人ies
結果就係佢果份ies我估四五分料
出黎六分
最後拉到70out of100
係呀屌佢老母
睇過卷 綜合同條友差3,4分
佢sba 9x分 我6x分
最後佢5* 我4
屌佢老母!!!!!唔係我中文大grade會有5*
考評局會調低你sba分

I see

你以為就咁美好
所以你學校差就
兩個鬆一個緊
因為佢拉係全級拉
總之好撚黑暗

你以為
但佢老師ies鬆手
出黎六分

最後lv 幾
係呀屌佢老母
睇過卷 綜合同條友差3,4分
佢sba 9x分 我6x分
最後佢5* 我4
屌佢老母!!!!!唔係我中文大grade會有5*

Sosad
考評局會調低你sba分

I see

你以為就咁美好
所以你學校差就
兩個鬆一個緊
因為佢拉係全級拉
總之好撚黑暗

你以為
但佢老師ies鬆手
出黎六分

最後lv 幾

lv4頭
你諗下如果你係lv5中上
咁樣拉一拉就5*嫁喇
考評局會調低你sba分

I see

你以為就咁美好
所以你學校差就
兩個鬆一個緊
因為佢拉係全級拉
總之好撚黑暗

你以為
但佢老師ies鬆手
出黎六分

最後lv 幾

lv4頭
你諗下如果你係lv5中上
咁樣拉一拉就5*嫁喇

無分別
Sba唔合格而家讀緊中大神科

2016 中文sba得22(hkeaa adjust到31) 份卷聆聽26/28 綜合30頭/50 paper 3 1咗
唔覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞