別再送頭!三大招:擠提、機場、文宣

69 回覆
97 Like 3 Dislike
認真,
勇武巴絲又好,和理非又好,普通人又好,而家行出街,只要著黑衫和年青人樣(尤其有特殊身份的人eg八大學生會莊員、黃的政客名人),就有危險

而中共要老屈我哋港獨,(sorry,我知有部份人係🙈,但今次運動主要係爭取五大訴求)
林奠政府已經變陣 打經濟&社會安定嘅民意牌,
警察已無限制地肆意濫權,
又一車車旅遊巴車啲大陸人&黑社會揼9我哋,
不合作運動亦惹來了部份民意逆轉,
而攞咗不反對通知書嘅遊行都會無端被射催淚彈,
仲要以上各項多管齊下
我哋哩邊岌岌可危
係講緊人命岌岌可危呀!

話說中共狂吹白色恐怖,
又話出老解,又話宵禁,
佢真係老奸巨猾,表面上say no,其實進行中,
已firm有大陸國安滲透黑警當中(大量證據,加上我親人個國安frd已親口承認)
(上圖from金水fb)
而實際上只要警方spot到邊度有一group幾十人嘅示威者,就出動查你打你噴你拉你,街坊市民無一例外,其實咪即係變相宵禁緊囉

我認為香港哩刻已到了軍政府之極權時刻,
繼續full gear圍任何一個地方,或遊行示威集會
都只係畀機會黑警&公安放更多催淚彈、打傷更多嘅人、為政府文宣提供了材料
都係極為不智

講到哩度,你一定以為我係散水撚,
NO
我係有幾個建議畀大家,
覺得可以威脅到林奠政府,甚至中共,而又減少送頭:

1.擠提
將銀行啲錢㩒哂現金出嚟 (因為香港對中國最大嘅利用價值係我哋啲錢,對中共嚟講香港係一隻大水魚,而我哋擺錢入銀行,銀行才有錢借出去,然後收人哋息,this is how bank runs,而中資企業需要大量向香港嘅銀行借錢嚟維持佢哋嘅生意,所以只要我哋從銀行提走哂啲錢,銀行就會冇錢借畀中資企業,佢哋盤生意就周轉唔到(因為外國銀行好少像香港銀行咁順攤肯借錢畀啲大陸閪,而此舉亦不擔心拖跨其他國家嘅企業,因為香港銀行唔借畀佢佢哋可向外國銀行借),直接搞到呀爺啲生意,佢又拉唔到人(諗起就開心)

各位疊水嘅香港人,
四川地震都捐咁多錢畀大陸,
連登G20眾籌又可以一夜之間籌到咁多錢,
係時候好好利用吓我哋唯一可以揸住中共春袋嘅經濟優勢喇!!!
擠提啦!!!

2.機場罷工
真係work,work到林奠提都唔敢提,因為空管航運係一個專業,冇人代替到。
可以點運作: 搞多一次機場罷工(當日其他地區唔好有活動,等focus都喺哂機場,逼政府正視,然後畀daedline政府,let say 3日之內唔回應五大訴求,再罷,再唔回應,再罷,罷L到佢驚
因為香港真係世界上其中一個最多國際航班升降嘅機場,會影響好大,
而且機場好多旅客,就算集會佢都唔敢放催淚彈嘅,如果佢真係放,就真係攬炒了🙈

3.文宣
除咗keep住民間記者會(至少keep到政府嗰個每日記者會收咗皮為止),我覺得文宣目標應要鎖死2類人:
A.除咗會睇連登嘅黃絲以外嘅所有人
而最有效嘅方法,將條街變成連登,鋪天蓋地,密鋪平面嘅黑材料&五大訴求貼滿十八區(具體點做,可參考我之前嘅一個post
還原真相!教化愚民!
(長期置頂)「滿貼十八區」教育工程文宣圖收集
https://lih.kg/1403991 )
B.外國傳媒
由於藍絲&中共已釘死了我哋係有政治目的,而仲有咩人喺哩個世界上仲有是非道德判斷、會同情我哋而又畀到中共壓力呢?就係外國人喇!要令更多外國人知,除咗人傳人靠你哋同外國嘅frd講之外,最快嘅就係國外媒體喇。所以需要大量外文文宣。

歡迎大家入嚟理性討論,畀意見!
見到睇頭唔睇尾就爆粗鬧人嘅人會直接block。

因為最憎人屈我,核爆都唔割蓆呀!
機場
推呀
搏命推呀
擠提!機場!文宣!
贊成尤其是係換美金!機場文宣亦缺一不可!
再加埋私了!
推!
烈士,這個可以,但要有送頭的準備😢
持機場手足
真係要推
推呀!
文宣要亮劍啦
警隊無差別襲擊同濫捕根本已經夠料攻擊仍做國家恐怖主義組織
要先發制人

佢標籤我地做港獨,我地標籤返佢做「國家恐怖主義份子」 正名標籤警方為非法嘅武裝組織
https://lih.kg/1426058
而家係抗爭關鍵時期!大家真係要傾!
https://lihkg.com/thread/1426270/page/1
第一點: 提晒HK$換美金先有用
第二點: 朝庭英犬唔敢響機場玩催淚彈,但機場有機場特犬,更加麻煩,殺人裝備仲撚勁過朝庭英犬,要小心D玩
提錢小心講 好似有法例
機場
推,要智取,同埋勇武都要回下氣
推!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞