別再送頭!三大招:擠提、機場、文宣

69 回覆
97 Like 3 Dislike

唔好意思借個位嚟
有無人提議邊日拎錢比家用好
而家開始就做得㗎喇,夾埋同一日就太明顯喇,好多人已拎走咗喇
原來已經開始緊
好post無人推
push
仲有罷消費
罷消費同阻地鐵一樣,最先受害的不會是我們想他受害的人。
商家佬大L把錢,我哋就算一年唔消費,佢哋都係冇咗面嗰浸,
而直接受影響嘅係從事零售業嘅市民,
用腦諗嘢,
唔好人講你就跟。
Critical thinking ar各位!
屌你啦!有百幾萬人一星期抽一日唔買野
所有鋪頭條數即克冇咁靚
唔係要班商家佬即克收皮
而係你地實實際際咁影響到個經濟
而且係冇人吹得你漲
冇人可以迫你洗錢,黑警藍屍廢老都唔可以做任何野
佢地唯一可以做既就係果日消費更多
自私既香港人你覺得會唔會咁做?
商界亦都唔敢出聲屌客
佢敢屌我地連必需品都慳住用
你講影響市民?呢個已經係影響最小嫁啦
你遊行示威唔撚影響呀?打完仗又做撚死清潔工
最細影響既遊行都要封路阻住D車啦
我地一星期定一日唔消費,連飯都買定自己煮
一星期一日香港變死城,支那客而家又減
只要人數夠多,冇人吹得你漲一定動搖到政府
佢再企硬就真係得罪全世界
商人可以屌示威,但就一定唔會屌客,
咁到時屌邊個?咪政府囉

哩張文宣好得👍
曱甴唔好搞擠提呀,香港會股樓齊冧架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞