8月6 第一次民間記者會(2)

706 回覆
393 Like 4 Dislike
推上去呀
好好睇睇呀
零售數據上年9月增長已經回落
今年頭已經落到負增長
詳情可以上網搵數據
咪比政府昆因爲示威先跌
推呀
大撚啲推

成晚都冇咩人提
11點直播首場民間記者會
https://news.now.com/mobile/live331a
我諗港共估唔到我地出記者會依招
不過巴打小心d 小心完左個記者會有犬隻捕你
個人意見,建議考慮:
1) 重申五大訴求。
2) 針對林奠昨天的發言,
提出佢持續冇實際解決市民訴求,只怪責示威者的"進化"(行動及口號),沒有提到隨時間、警方暴力升級、行動暴躁,隱藏於市的黑社會被召喚出來。提升至"一國層面",以圖掩飾自己及問責團隊的"無為"。只要求暴力不再出現,但沒有解決暴力出現的原因。再一次體現"不解決問題,但解決提出問題的人"。如果是繼續服務香港,就不是聆聽,而是要實際有行動、有誠意。不是開一個記者會宣佈開更多記者會。
3) 8.5三罷,為市民帶來不便,致歉。但相信已令沉睡的人醒來。
區區放彈令市民親身感受警方的濫權濫暴濫捕;同時撕開"歌舞昇平"的假面具,元朗、荃灣、北角都是黑社會集中地,亦相信是警黑合作,亦有表面證據顯示何妖同該些團體有緊密聯繫。
4) 未來。
林奠回應訴求,不再是"我以為我答左","之前聲明提過"。問題係:就係大部份市民唔收貨,100萬上街,11點出聲明,大家唔收貨,所以有200萬上街, tvb專訪,大家唔收貨,之後的衝擊都係源於"唔收貨"。其實由始至終冇實際應五大訴求,佢仍然活係"當日份聲明",到底佢有冇了解、聽過民意?
我相信發夢同記者會可以係唔同人
推呀
點解咁少人留意咁
大家加油
賽後再檢討
Pushhhhhhhh
比d分化post搞到而加先睇到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞