[Switch] 劇透討論請用五重引用(見#1) | FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (5)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
我發覺D戰技大部份時間都冇用
普攻x2, 戰技高攻少少但得1hit...
打到爆機都只係用過幾次
開老金可以變最難 本身隻GAME就有呢個SETTING
但要改機

得前期未有特效武時會用
點解你會睇到我個reply?
我自己都睇唔返

搞到D技能好雞肋
lihkg怪怪地咁
所以我覺得戰技數量可以減少啲
特攻型戰技攻擊力再高少少
咁就唔會有太多冇用戰技 但又保障到戰技使用率
戰技我係得 克騎個招 破盔 弓既曲射同狙 先多用
我最想流星同破天變返做特技
流星係唔係刀劍招5連?係嘅話太屈機
大家覺得如果攻擊x2x4第一下之後攻擊力減少會唔會好啲?例如第二下打打一下90%攻擊第四下70%咁
除非你將D數值再細分點數或者乘大佢變3/4中數, 唔係既話個影響不大
所以我覺得戰技數量可以減少啲
特攻型戰技攻擊力再高少少
咁就唔會有太多冇用戰技 但又保障到戰技使用率
我最想流星同破天變返做特技
流星係唔係刀劍招5連?係嘅話太屈機
大家覺得如果攻擊x2x4第一下之後攻擊力減少會唔會好啲?例如第二下打打一下90%攻擊第四下70%咁
除非你將D數值再細分點數或者乘大佢變3/4位數, 唔係既話個影響不大
我未試過用破天就爆左機,唔捨得用
戰技係困難初期追擊線高個陣用黎打大傷害
而且初期戰技加命中其實好好用
後期亦都有加爆擊嘅戰技可以賭下爆死殺唔死嘅人
想拎洛廉茲外傳武 係咪就要挖左佢過黎先得
挖左過黎之後又要去邊度打外傳
挖咗之後10月會見到
有得打4下真係太屈

我用黃社大隻仔升左戰爭將領勁高必殺
空手都秒boss
33 x 4 打成百幾血,仲未計必殺
完全唔知遺產武有乜用,用鐵+打仲多
大隻仔真係專攞黎恰低防角
勇者系列攞黎屈對面高攻角,格硬趁佢未反擊打死佢
大隻仔真心勁
人設又正
就係專登唔育成唔打外傳唔練LV增加難度
困難經典其實都好垃圾有得天刻
以前3星死人都係比人爆擊同miss咋嘛...
鐵武快可以連擊...鋼就出技用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞