我宣布連儂行動升級:連儂電視!!! 【全攻略】

436 回覆
2808 Like 6 Dislike
有咩牌子型號嘅mon係12v?
我完全揾唔到
Push
揾唔到12v mon 有冇其他方法?
純reference
LG 24 " L246WHX-BN Full HD LCD Monitor ( VGA , HDMI In put )(買家注意:顯示器在黑畫面時存在紅色亮線) for HK$200 https://hk.carousell.com/p/244506034

有呢個頭做input就ok
#396 果隻電最多可出21V
叻叻
support

暫時做了Google Slides,但覺得太長,所以內容可能會不斷變更。
P.S.: Slides不是照稿讀,但從中你會知道大概我想講咩。

https://docs.google.com/presentation/d/14q9uSo3VW8yOsmYVUQ7Hcj1vPYJjdsvCe2wNzwWpT-k/edit?usp=sharing
電池已到手,正在充電中

構思的大電視有兩種玩法,圖中呢種40吋電視的作用主要是在定點位置播片或者做講解,唔會郁,電池預計可以用兩個鐘左右。
可能星期五晚會去葵芳站射彈果個出口或者深水埗站黃金出口度播。

而另一個玩法係將一隻27吋網推落手推車上面一路行一路播,電池預計可以用10個鐘。預計民陣星期日遊行會用呢個plan。

連儂大電視剛剛傍晚已經在深水埗黃金對出第一次出動。

你最後一張相令版主我好鼓舞!!!
想請教你有冇playlist,播咗啲咩?
大約有播
612經過
NowTV和RTHK元朗恐襲,
北角打人
葵芳太古事件
深水埗七月十四亂放催淚彈等

大約播左
NowTV經緯線, RTHK鏗鏘集 -- 講元朗721
612的影片
民間記者會的片段
同埋大約呢D

我今日見到連儂電視
diaoooo 好滾動
求巴打分享你點整
我的版本: 見#411
原作者的版本: 見#1
另外星期五播完的建議: 最好播多D收費電視台的節目
巴打你應該係揹左個27吋上身
(我係#1 OP
因為你可以將個mon放到好高,所以想知你用咩方式同埋揹住有幾重。
想改良下我自己個設計
呢個係另一位, 不是小弟.
原本打算星期日出27吋版小連儂電視車, 但因為落雨侑左底.
結果昨晚只係同老婆一直行,咁岩見到.

預定星期五會再出40吋大連儂, 暫定地點: 葵芳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞