我宣布連儂行動升級:連儂電視!!! 【全攻略】

436 回覆
2808 Like 6 Dislike
Push
芒係咪只可以用12V的?
再高電壓果D會唔會未必夠力推?

如果本身個mon 係行AC (3個窿插頭)又好麻煩

我諗你要睇個mon 係咪12v, 然後個電池去唔去到12V, current 可能要去到3A
好撚正
Good job!!
有經濟能力唔企前線既既和理非可以幫手出錢買電視啦
push
勁抽
Push
我有個構思:

話說我有隻40吋LCD電視,已經上左電視車架

咁我又係某寶見到呢樣野,又比我買左

我又有隻咁既喇叭

咁係咪可以玩40吋連儂大電視?
你絕對可以用黎做日期社區連儂電視啦

厲害呀
樓主搵埋架電動輪椅坐上去,一路行一路後面播
記住我地要爭取嘅嘢

一、徹底撤回修例
二、收回暴動定性
三、撤銷至今為所有反送中抗爭者控罪
四、 成立獨立調查委員會,徹底追究警隊濫權情況
五、以行政命令解散立法會,立即實行雙真普選
巴打,我都想加入,但電池真係好難搵到,你有無路數
某寶有可以推到19V﹐36W的尿袋殼賣,唔想幫親某寶的呢件野鴨記x昌鋪頭都有賣。

但我個plan因為想推40吋電視機,所以就一定係諗可以出交流電的巨型尿袋。

其實呢個plan仲有個plan B﹐因為40吋電視堅係燒電,我呢舊40AH的巨型尿袋都只可以推部電腦兩個鐘左右。Plan B係用一隻27吋的LED mon代替電視,耗電量只有35W﹐咁就理論上可以推10個鐘都得。

唔知有無計錯數,應該係咁計。
巴打有冇個隻尿袋個樣睇睇
呢一種
但呢種電池最高只出3.3A

連儂大電視的電池已經運緊落香港,我諗緊部電視只係keep住播片好定係搵人講解下近日發生咩事好,所以我做緊Google Slides,以下係idea,並以流言終結者方式解答草根階層口中常常說的問題。

Q1: 我們是誰
A1: 一班和理非的市民,當中有人做製作公司,免費借出一些器材(按: 一部40吋電視和一隻27吋電腦mon,有人贊助了一件可以推到電視機的大電池,所以可以做到連儂大電視),夜晚收工推部電視出來向大家講解近日的事情

Q2: 香港發生了甚麼事
A2: 講解逃犯修訂條例所引致的問題

Q3:大學生後生仔攪壞個社會?
A3: 講解大學之道,為甚麼要讀大學

Q4: 示威者堵路,好暴力,阻礙經濟發展
A4: 警察更加暴力 (連例子,最好有相有片,下略)

Q5: 警察執法天經地義
A5: 警察的不作為。
警察失控例子,從而證明他們已失去合法性。
警察仇視市民,曱甴論。

Q6: 無左警察治安會亂
A6: 有警察更加亂

Q7: 政府不是說已經暫緩嗎?
A7: 暫緩不等於撤回,做法律的人每一個字都用得好小心,暫緩只係暫時唔做,不代表以後不做。

Q8: 示威者支持港獨
A8: 從來都無話支持港獨
英國婆也沒有支持港獨

Q9: 示威者有外國勢力支持,有錢收
A9: 以示威者窮到無錢開飯做例子
有外國勢力仲係咁差裝備

Q10: 市民可以做甚麼
A10: 不要做犯法的事,無需使用暴力
明白大家要返工搵食,請諒解示威者的激烈行動
真係返唔到工又被炒魷既,搵過份,知道老細真面目
不割席,不篤灰,不分化
鄙視警察,例如做飲食的不招待它們,在私人地方的要求它們離開等。
有事時,保護自己家園,用口鬧走班警察。
唔好睇tvb﹐叫後生仔幫你地搵方法睇有線和NowTV新聞

Q11: 總結: 是非黑白
A11: 不再是藍黃問題
respect
支持,加油
搞到好似收賣佬咁撚樣,不過我都會支持你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞