我宣布連儂行動升級:連儂電視!!! 【全攻略】

436 回覆
2808 Like 6 Dislike
【拋磚引玉post】
今日旺角見到果個LennonTV 連儂電視人就係我。

經歷左兩個月既連儂行動我宣佈行動升級!
我膽粗粗咁設計左所謂連儂電視呢個載體!

你想播咩就播,人地想播咩就畀佢播!
餐廳商場得CCTVB自己播!

嗱我唔係好識 d.i.y. 我諗呢個LennonTV 有好多改進既地方
不過我要多啲LennonTV! 任何地方都要! 所以巴絲打
有意見點樣整得好啲就交流下!

講左Moon買邊類先!
21-24吋
DC 單頭,背脊有4個窿裝上Moon架,有(冇)speaker,夠輕

21吋係最好既因為你有機會收落袋。6-10呎都睇到既。
DC 單頭係必須要因為電池係DC out

三角形窿果啲
唔啱/好難搞。 單頭易搞好多

當你上網買既時候,問清楚個型號。 睇產品資料/簡介搵電壓category. 咁樣應該分到。

唔得

有窿好緊要,因為咁先可以裝上去螢幕架。(可以轉可以較角度)
通常買架有螺絲但係未必啱你個Moon。到時好似咁夾硬扭得入就得!

如果顯示器無speaker就可以另買BT/Analog 喇叭。我建議咁因為多左喇叭個顯示器自己又重左。

電池我用呢樣

電影人叫v-mount電

同呢個插頭 (D-Tap to DC)
螢幕架我本來係買咗呢隻,諗住成個擺落個袋度。不過係有啲難(袋太深、諗唔到點固定佢),好在我買咗呢個袋,我發覺佢側面果個魔術貼位幾好,加多幾條生索都ok

點樣有畫面:

USB-C去HDMI + 3.5mm port (PD* + USB**)
我執咗部Huawei黎播片,因為佢電話有HiSense可以直出HDMI。我諗有啲brand都有。
Moon無喇叭就可以插條3.5mm落去個嘢到
*可以一路插HDMI一路多條Type C 插PD 叉電
**電話直接可以喺USB攞片,應該方便。

咁你就可以有連儂電視。孭起袋又好,拎住又好,我覺得係喺呢個運動一個好好嘅和理非方法。我拜託大家。和理非再做好100倍,我哋做得越好前線就有更多同伴,佢哋就唔使為香港受咁多苦。
Warm Heart, Cool Head.
哇依個癲小心比藍絲打爆mon
Push
師兄cls
留名學野
sorry借位宣傳
幫手推俾前線手足睇!

!!!實用post!!!

[前線路障快閃團]簡易快速拆鐵欄攻略
https://lih.kg/1400592
爆mon再做
我始終相信既然個訊息喺我個人度而唔係個牆度係會難D畀人破壞。
最好2-3個人為一隊
屌路過聽到你播渣緊中指忍唔住唱埋出黎
今日見到你辛苦晒
今日見到你張相唔爭氣地笑左

我有小提議
想出一分力又資金不足既
可以搵d低電壓mon加尿袋

Size係細D,但輕便好多
果陣時轉緊場緊係要振奮下士氣先啦
人地想睇咪要一直跟住你
幾多寸呀呢隻
一唔小心行左條新路線出嚟
個電幾錢 係邊買?
好波
Carousell 500-800都有
我今日借朋友既。播左4個幾鐘用左1/4既電。效益好高。
不過電池係最貴。都想睇下有冇其實選擇
Mon (https://www.facebook.com/marketplace/item/466031820885223/) 250 執到
個袋(https://hk.carousell.com/p/232735126)都可以重點推介:279蚊但係好多袋仔,側面仲可以插遮同個mon
呢個我唔識
攞把大扇算啦
好正!!
你部mon有冇可能斜上?易比人睇到
唔係就好似向住地下播
Ching ho ball!
可以呀
我個架可以調較角度。不過要六角匙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞