[參考波蘭成功例子既最佳戰術] 完全剋制政府冷處理 - 罷買

803 回覆
2703 Like 15 Dislike
全民8月5日大罷工!五大訴求,缺一不可!
雙普選一定要排最頭,仲要好似美國咁設時限係2020年之前落實

全民黑衫、口罩同頭盔,返工返學行街,唔擺工既日子一齊做,將抗爭帶入生活,保護示威者
https://lih.kg/1379839

當新移民夠多,雙普選自然會落實,港共明顯會用偽民主反真港人
(雖然係舊post,但都想人諗下,一定要止左血先)
https://lih.kg/1328467

光復香港,時代革命!
--------------------------------
想比更多人知道其實而家呢一刻基本上得番香港獨立呢條路,
我知好多人未準備好,我知而家急唔黎。
但係想大家思考下,種下一個思想,唔好屌我住。

而家就算有真普選其實都係under中共!!
咁唔通去到2047再抗爭過咩,西方國家都出唔到手幫你地。
因為白紙黑字寫明50年,西方國家唔好話出手,連發聲既正當性都冇啊

可能好多前人都係到諗點解英國當時唔寫999年!
可能好多我地呢代既諗點解上一代冇去抗爭!
可能好多下一代係2047係到諗點解我地唔直接爭取獨立!!!

我地唔可以好似上一代咁,計好哂數50年後都死左啦,唔好理啦。
我地唔可以再咁自私啦,過埋2047都嗰頭近啦,之後再算啦。
我想我地既下一代唔需要再為呢啲事再受苦啦,我只係希望下一代可以係呼吸住自由既空氣出世係呢個地球上。

所有既問題,所有既恩怨,係我地呢代到解決哂啦,好嗎?
所有問題去到最後只會追究到主權問題,希望大家思考下。
今次搞到咁大真係最後一次反擊同最大力量。

BTW,五大訴求,缺一不可!
雙普選應要排最頭,仲要設時限,最好2020年之前!
所以話完全叫一改變習慣好難
慢性養成習慣先得

135罷買
繼續由中資銀行轉走啲錢啦,轉埋做外幣,真係轉得曬,大陸佬都唔得掂。
其實制裁本地零售就得 真係想買野可以外國買寄返黎🤗 咁就唔計入本地零售 又可以照買到野
好似我成買日本: amazon jp 大量日用品 可以搵轉運 有中大型轉運好平好抵用 嫌麻煩就有部分有official shopping
仲有樂天等等
唔算貴又高質
由135罷買開始
慢慢養成呢個習慣
我紙巾m巾都日本運返黎
統一罷買戰術
推,想有紅底商戶databse,8月5號邊間開就係
求罷買時間表
做左先算 乜柒都話難

一三五罷買
其實好多野都係習慣黎姐 我都成幾個星期冇睇過電視
同意
呢樣已經唔算難
起底似五毛? 好似好多五毛開始散播失敗主義
135罷買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞