八月五 我今朝有啲唔舒服 903DJ討論區 (10)

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
聽有d dj live講幾句似有d野
應該因利成便封埋咪

本身6月7月好敢言變依家好似無事發生咁
應該內部都有共識少講為妙
原來Oscar都有講咗,覺得比ning態度好好多

【關於暫停節目】

各位好!關於今次的事,其實公司的聲明交待得很清楚,但是我們各自都的確要再解釋一下。

首先,非常非常首先,要澄清的是這件事和903的政治立場或所謂自我審查是完全沒有關係的,所以第一要道歉的是,在這種敏感的時候,我們引來了各方的揣測,動搖了大家的心,令大家感到惶惑不安,實在好對不起;更加要道歉的是,我們令大家誤會了903。事實是,903仍然是大家熟悉的903,仍然是堅守本分,講香港人話的一群人;而作為903的一份子,我們以後也當然會講香港人話,關於這回事,同事們互相支持,公司也支持。

事件很純粹,就是我們犯了錯,當我們開始有「要離開直播室,做個錄音節目咪得囉」這個念頭的時候,就已經看輕了直播節目的重要性。留守在直播室,就算有錄音環節也要檢視着節目的運作,是節目主持人的本分;對著一支咪,有什麼重要事都好,我們都應該謹守專業,這些事,選擇了這個職業的時候我就應該緊記。但是有時候日子久了一點就開始鬆懈,就開始踐踏灰色地帶,於是就做錯了,最後受罰、暫停節目也絕對是自己的責任。而就因為我這點鬆懈,影響了身邊這麼多人,聽眾也好、上司同事也好、朋友也好,真是非常、非常、非常對不起(容許我鞠躬致歉)。

最後,除了對不起,我還想鞠躬感謝:在別人犯錯、抵死的時候要踐踏在別人身上是何其容易的事。但是居然收到了許多關心。是我自己做錯,這些關心我受不起但還是放在心中,這兩天大家的每句說話,對你來說或許只是一句說話,但是對我來說,小恩小德還是沒齒難忘。
商台真係虛撚偽到呢
你直播室要人我明
不過當初你cut雲海節目係點處理?係節目中途扭細主持錄音,插幾首九唔搭八嘅歌,然後又出返雲海個節目
唔通咁樣出街又好專業好好睇?
你講撚到主持在場咁重要,自己咪又係亂搞D節目,收皮啦
聽新聞都知佢地立場係咩啦
雪雪成日請假,係咪唔想撈
商台成日攪3rd party 收音apps,又唔知自己個apps 幾咁雞
始終想要一個簡單, 快捷, ui 清楚既apps 去聽收音機
唔好成日做埋d 小動作
HKToolbar 成日聽聽吓停咗要鏟咗佢再開過先聽得翻
其實好簡單
只係想搵個界面統一, 容易收聽, 方便轉台既apps
統一香港既收音機/網台
其實對資訊流通幫助好大, 希望商台開放api
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.likelylabs.hkradio&hl=zh_HK
https://apps.apple.com/hk/app/%E9%A6%99%E6%B8%AF%E6%94%B6%E9%9F%B3%E6%A9%9F-hk-radio-for-hong-kong/id1248884143
好用, 可惜再聽唔到商台
https://youtu.be/YYX75TUAZh0

109: 因為江慧楓鍾意台灣
急姐爆響口
牙檸哥係office
應該冇得開咪但要返去坐
好似講左唔開咪
都會返去做幕後野
蘇耀宗星期一先播完man in the mirror
今日又播
佢有啲歌會成日播, 例如 David Bowie 隻 Space Oddity
仲有農夫嘅重新找到你同草蜢嘅和林青霞演戲
有無人發覺do姐 unfollow 晒所有 商台 DJ 嘅ig
代表咩
政治?
代表do姐真係好鍾意傑豬
今晚太攰 聽唔到江慧楓了
有冇人知今個禮拜聽依啲music個廣告首日文歌叫咩名?幾好聽但係過咗時間冇聽到個節目。。。聽唔返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞