八月五 我今朝有啲唔舒服 903DJ討論區 (10)

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
點解會覺得錯愕,2014年商台炒雲海 ,依家再炒做咩會覺得驚訝。 咩理由 都假架,事實就係炒左。
真係炒左?
佢兩個就未 但係 跟2014年既炒雲海事件,你地打定底先, 唔好對商台錦有信心囉
佢地朋友結婚個日係925, 確實佢兩個都係英國, 但926 阿檸返左嚟做節目啦喎
再講oscar 係節目有講航空公司改早左佢一日去程機票, 仲話節目無可以比佢地疊住請假,佢要比錢買過張機票, 佢無理由明知故犯呀?
https://www.facebook.com/stupidmusichk/posts/2301088080002119
睇定啲先, 的確要死嘅, 總會有人先過佢哋
我覺得有關兩個人一齊放假依啲野佢地兩個無理由唔知,監製一定會提醒啦,我就唔信唔關佢兩個平時喺節目鬧政府事,屌,商台咁就跪低。
唔會節目唔比錄音咁大件事 到而家先清算 佢地咁做嗰時唔會有師兄提水?
似2條友on9左
夾返時間去飲偷雞
佢講過豪子係佢地節目監制, 每日做完節目, 豪子都要幫佢地落tag 擺上903網, 做節目又會有啲dj 入房整野, 咁咪要成班同事都夾埋唔篤灰
琴日明明仲有得聽....
一個鍾雪雪雪終於被重用了
即刻熄機
繼續變聲器大作戰?
琴晚宗哥 7 點半前播左首mr Children
話咩係兄弟就會明

有冇人明
藉口
如果係藉口俾公司屈, 我估以佢兩個性格點都會講出黎, 到依家都無回應就姐係衰左
始終唔係好信,同埋都係節目監制責任多啲/批假比佢地既人
全世界都知佢地放假去英國又錄晒音
淨係得高層唔知?
偷偷地放假咁大無私樣po ig
咁全世界都知又唔代表公司批咗嘅
占又放假?
Ning fb 回應咗

《就咁》

我諗咗一晚可以點樣同大家交代,因為我想盡量寫得歡樂啲,等你地睇得開心啲啦,話晒我地都係做偏向娛樂嘅節目。盡量喳,我都幾唔開心,不過都唔想pass俾大家,等我解釋下(oscar嗰part佢會自己講)。

解釋一下電台請假規則,主持們係唔可以一齊放假,即係你唔會見到艾粒一齊外遊咁啦,當然,我同Oscar亦都係冇得例外,唔可以一齊放假去婚禮啦。但由於我地同哩一對朋友,關係實在太親愛,佢地嘅婚禮,我地兩個都好想去祝福佢,所以我地想至少婚禮25號當日可以一齊出席,26號即時回港,於是魯莽地講咗呢個謊言。

9月26號,我錄咗一集英國special嘅節目,講英國建築嘅一集,當日我個人係喺天空,返緊嚟香港,當日我係冇請假,的確係曠工,公司嘅一切處分,我願意承擔。

903係養大我嘅地方,我絕對相信佢永遠都會企係香港人嗰邊,如果因為我呢一件事,令到大家對呢個地方有懷疑,非常抱歉。

事件發生之後,其中一條要反省嘅問題就係:「有冇後悔啦?」奇怪嘅係,最後悔就係結婚嗰兩位新郎、新娘,不停問有咩方法可以補救,基本上佢哋除咗唔好離婚,係冇嘢可以補救,所以我非常希望佢哋呢一生一世都幸福快樂,錯係我地錯啫,愛情始終係神聖嘅(有結果嗰啲),咁囉。

另外,當你一出咗事之後,自不然會有好多人走過來八卦啦、落井下石啦,當然最多係關心啦,都係只有喺呢啲情況底下,你先至會見到最真實嘅畫面,慶幸落井之後,都唔係話有好多舊石,唔算深井,仲探到個頭上水,俾前輩摸摸頭,都算係咁,好彩平日待人都唔係太差。

停職停到幾時?其實我都唔知道。2019年,大家都唔易過,都有好多嘢唔知道,呢啲情況下要大家擔心,其實衰仔,不過大家都邊行邊學嘅,我幼稚,你地唔係今日知,但一齊學啦,後會希望有期。

🍋
我覺得兩邊都有唔啱
但係商台個處理到底恰唔恰當呢
唔批假照樣要走左去英國故然唔啱
但係處罰都可以揀處罰既形式同埋時間
當年軒起社會風波既森小事件, 商台都好明確咁講會停職幾耐
而今次呢, 我諗算係純屬內部事務啦, 點都冇森小嗰次咁嚴重
至於封幾耐咪, 係冇交代
再加上呢個時勢同埋毒檸王國既節目風格, 好難唔令人有所暇想
個對新婚夫妻心諗
結婚都夠多野煩
又要煩多樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞