(認真討論)撤 與 留;陣 地 V S 游 擊『長文』

128 回覆
177 Like 3 Dislike
全部人同我聽撚住 前線一就[撤退]一就[反擊]無死守呢條路
https://lih.kg/1402087
互推

我要hit and run
我會參與8月5罷工
#推
我諗現場自己友 (多女係度)組合,
有冇速龍係附近都應該考慮
一定要時間死線 好似83 9點話明會清 就930話走 撚一陣狗轉場
絕對同意,大家要想清楚做的目的,唔好再有咩要令警察清場一次比一次難而據守的想法,亦唔好因為仇狗而去圍狗屋,行動要有意義,有目標,好似係馬鞍山圍狗屋係為左要比壓力佢,救手足,但好似今日咁無意義地去圍尖咀狗屋,仲要搞到送頭,就唔值得
要目標導向,要不據守,不對恃好似馬鞍山同紅隧咁,做完就走,令狗有氣冇得出
守到綠衫狗到 就轉場
pish
前線嗰d最好有共識 警犬推進嗰陣一係全部留 一係全部走 有d走有d留真係好易亂 蓄籠最想見到嘅係亂 可以入去衝散防線同捉人翻去 唔可以再有咁多人因為咁被捕 勇武手足你地好緊要 今次冇咗個下次就會少咗個
支持遊擊
走既時候多變d
有時唔食煙就走 有時食兩粒就走
有時就射就走 咁先叫撚狗
推推推
Push
pish
等佢部署曬就走
唔好等佢地部署好
狗推一步 先行一步
到佢地突然衝 就無得走啦
Push
以琴晚黃大仙做教材 如果等警察部署好就走 咁就太遲 佢地以包圍網推進 結果將所有記者集合哂 好似焚書坑儒咁
但示威者們亦都勁 一散 散到所有傳媒都影唔到示威者 但只因果度係民居 佢地亦係街坊 不能參考
所以必定要係警察到前就轉場 等佢地又重新部署
唔好話現場人士冇可能得閒上網睇到 咁話只顯露你冇企過出黎
Push
依然唔同意set 死線
你玩游擊就係hit and run 啦
冇啦啦又設咩死線,好冇靈活性
前線既氣氛同資訊不足,確是令人難有撤退念頭
咁如果所謂死線係啲狗出黎既前後半小時 有冇得諗? 無謂作無謂犧牲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞