(認真討論)撤 與 留;陣 地 V S 游 擊『長文』

128 回覆
177 Like 3 Dislike
自己一個推到第二頁
同意兄弟為先!
抗爭者mindset經過呢兩個月係時候要再進化
[香城online]傳令兵的技巧和心得
https://lih.kg/1382782
未睇但有色 highlights重點 好有心機
但問題係前線兄弟得唔到最準確嘅戰場狀況,E樣我諗要大家討論吓點解決。
游擊戰真心可取
毛魔:
敵進我退 (未行得好理想)
敵駐我擾(圍狗總,其實幾成功)
敵疲我打 (未試過)
敵退我追 (有時人多+打擊聲, d 狗會驚)

我地應該參考下,毛魔係點打游擊,佢雖然係殺人魔,但無可否應佢係一個軍事家。

d 狗full gear, 佢地都熱,都會攰,而且來來去去都係個d 狗。消耗佢地體力係重點

我地要全城做running man, 唔好硬碰。可以反包叉

資源愈來愈少,手足比人拉,前線又會少左,我地要改變策略。

再聽返國務員既解讀,明示左唔會出解放軍,但係暗示差佬做得唔夠,想佢地做埋軍人個份。所以d 狗係唔會比面你。

所以唔可以硬碰。唔係唔好勇武,而係要改變策略。

一個都不能少
天琦都有講,衝唔係唔得,但係唔可以亂衝,因時制宜
大家上前線都要保持理性決定,唔得唔好上,免得手足救人一齊送頭,每條街本來就係香港人用,死守據點根本錯晒,要先熟練各種衝陣方式(已有人開post討論),衝唔到主線就要諗轉游擊,呢兩個月最明顯弱點係資訊亂,所以之後最緊要有現場偵察小隊了解四周,決定衝或退唔好為啖氣
推上熱門
同意 有人情緒高漲 我明 但真係智取
資訊錯亂係真係好影響 好似一分鐘前後其實可能差好多
游擊隊暫時好似可以妤援到前線小小壓力,但實際如何仲未知,㸃都好不分割,大家盡做。
加油。
係 而家警權無限大 我係唔驚佢 但係唔代表我地要送頭
同埋人地會換更 我地都要 其實自制投擲器有冇得諗?
在於 法律,執法都係d 狗話事,老實講已經係一場唔公平既對抗,點樣避免再有人被拉至係重點,人手/物資同樣重要。

而家我覺得唯一既係人多,keep 住出來遊行,政府一日見你仲未散,一日都有壓力,時間耐左,問題自然顯生。

只要我地繼續唔硬碰,唔送頭,d 狗犯錯既機會愈來愈大。消耗狗既體力至係上策。
我覺得可以 唔衝擊一排 佢地成日咁輪 唔係辦法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞