[緊急幫義士] 用Youtube幫手助養!幫手捐錢!

271 回覆
670 Like 9 Dislike
up
謝謝指教
歡迎應用任何自己揾錢既方法
初步拍幾條time lapse 加古典音樂upload住先
用playlist 播就唔會load左去其他channel
Thanks,你真係好人,好人一生平安
再push
ok push
Push
YouTube 有自己嘅方法計view
冇公開
不過外國有好YouTuber有估計過
印象中有呢啲重點

1. 要login睇先計數
2. Login同一個acc不斷刷同一個channel嘅片有機會令個channel營利功能被ban
3. 播片如果autoplay / playlist唔計
4. 音量/畫質低過某個level唔計 (但係可以開住browser 個聲,然後熄喇叭)
5. 要刷記得轉acc + 清cookie + history (可以考慮無㾗視窗)
6. 記得播晒啲廣告
7. 唔好fast forward同較到個播放速度太快,會唔計數

大概係咁,都係啲人估
冇得fact check
諗法唔錯
但點樣確保啲錢係真係捐咗畀義士?
而唔係畀求其一個人吞咗?

因為我覺得根據呢個方法
可以開多於一個channel 賺錢
但問題係點確保開channel個人係信得過?
個channel開左喇,但收錢既google adsense account未開
最好其實係連去612抗爭基金或者星火同盟既account,可以減少錢銀紛爭機會,同埋我都唔想每個月走去處理d錢
依方面我問緊612同星火,但公平d都想再開個post去投票捐比邊個機構,或者有無更好方法

另外集中一個channel會好d,因為要1000 subscriber同咁上下view數先可以賺錢,起頭係麻煩既
Thanks, 到時應該都會係d片度加番d提示
push
整一堆標題黨片 啲廢老好鍾意睇 淨片音樂加字 低成本 多人睇
睇下有冇文宣巴絲出黎幫手,整果D廢老假新聞片。
D廢老好鍾意睇D陰謀論野,之後以訛傳訛。
改一改對象,其實可以popo們都有陰謀,D高官唔知點解又咁放任佢地,實係股市樓價跌佢地有錢分,一定係。
一舉兩得
想問下 如果有藍絲 檢舉/unlike 會唔會有影響 ?

要諗定
因為基本上一定會發生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞