痴線,冇$食飯,睇到喊咗。

978 回覆
7856 Like 20 Dislike

全民黑衫、口罩同頭盔,返工返學行街,唔擺工既日子一齊做,將抗爭帶入生活,保護示威者
https://lih.kg/1379839

光復香港,時代革命!
-----------------------------
想比更多人知道其實而家呢一刻基本上得番香港獨立呢條路,
我知好多人未準備好,我知而家急唔黎。
但係想大家思考下,種下一個思想,唔好屌我住。

而家就算有真普選其實都係under中共!!
咁唔通去到2047再抗爭過咩,西方國家都出唔到手幫你地。
因為白紙黑字寫明50年,西方國家唔好話出手,連發聲既正當性都冇啊

可能好多前人都係到諗點解英國當時唔寫999年!
可能好多我地呢代既諗點解上一代冇去抗爭!
可能好多下一代係2047係到諗點解我地唔直接爭取獨立!!!

2047到時只會都係變返中國,仲要一下子就變,一定好多人接受唔到。

所有問題去到最後只會追究到主權問題,希望大家思考下。
今次搞到咁大真係最後一次反擊同最大力量。

BTW,五大訴求,缺一不可!
雙普選應要排最頭

我係最前線
我係大學生
我有番part time
但根本入不敷出
唔講full gear買左幾錢
淨係keep住3200個濾嘴都要50蚊
每次夢遊完都要換
出一出港島 單程都15蚊
上次上水就廿蚊 元朗就23蚊
就當我買支水十蚊 就咁出去一日都冇100
我學費都問屋企人借幾萬
真係唔想再問屋企人借錢
我仲要社交 仲要食飯
而家戶口就得番幾百
我唔係想講自己幾咁慘
出得黎都預左
不過我呢個情景係部分前線學生都面對緊既問題
我覺得前線夠物資 又派到車飛俾人走
都已經算係唔錯既支援
你要面對面俾舊錢我
正常反應都唔會收
我自己咁睇
守護香港 係我既責任 後果我都會承擔
喊左
有需要可以出聲,同大家食個飯
學生表示有義載都幾有幫助安全啲又慳車錢
三角朱古力得唔得?
759 好似幾平
樓上都有手足講過,佢地唔想貪人一分一毫.. 我地出黎社會做野既,會明你地想留返D 尊嚴同骨氣

老鬼門, 諗諗計connect 佢地
公開眾籌有難度架,會比班pk屈。
你Li D 真正得把閪口D冚家產黎
所有義士聽住,香港人真係唔缺錢。

你地未有係因為你地年紀重細。

但掉轉,我地呢班老嘢窮得只剩下錢。

我地冇你地嘅勇氣同熱血,所以你地其實係拯救緊全香港,包括我地。

如果有機會,可以俾我地出啲錢當支持幫下你地,你地一定要出聲。

求你地俾我地幫!!
下次一著就知
要幫手我求吓你地講
錢我唔多,但幾千一百嗰啲我幫到你我一定唔介意㑭
點幫到佢哋
「實用幫推」想直接助養兒童既你地
https://lih.kg/1381607
傻啦,而家吹緊學生收錢岀去搞事,要認證先有錢收呀,垃圾說話岀自垃圾把口
一直想幫但無從入手 學生有需要請PM 我只係打工仔 但一千幾百都出到 希望可以解決你燃眉之急
有啲小朋友唔好意思拎嘢食車飛
千祈唔好怕醜
大人未必上到前線或者喺現場留守
但佢哋都係有心去支持大家
仲要番半日星期六
Focus 食飯做乜撚嘢

冇錢食飯都係因為啲錢用晒落物資同車費,最應該做就係買車飛同買物資落前線
既唔會招人話柄,又唔會令藍絲從中攞著數,眼罩豬咀佢哋攞嚟都冇用,但呢啲物資對前線來講好重要

餐券咪行落前面塞俾人囉,搞良心食店貪有個竇方便二五同黑狗?
人間有愛
米粉,金邊粉加幾粒水餃

白洽蛋,水入面加鹽 5分鐘攞起就變糖心蛋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞