Twitch疑向中共跪低!直播香港示威帳號永久封鎖 輸入1989等字眼被禁言

229 回覆
2386 Like 21 Dislike

大陸敏感字眼禁言

麻煩各位文宣廣傳

香港人應自由選擇是否停用twitch和更換平台

亦希望各位台主唔好放棄 繼續直播
一定要比其他國家既人隨時睇到了解香港現場情況

鍵盤戰士:
自發性投訴信
自發性官方專頁洗版表達個人意見

另外
前線玩家請自行更換或尋找新平台
確保現場即時最新情況以作安排

twitch 我屌你老母!
推到國際先有用
澳洲果單打學生已經知打壓言論打到外國
係時候上TWITTER
支共係咪識落降頭?
點解全世界不論公司定國家都要奶共至安樂?
錢作怪
其實不嬲有人係twitch播電影都可能ban
但只係針對慣犯, 實際大把人犯例twitch都唔太理, 對香港示威影片明顯另一標準

而打8964 ban chatroom應該係twitch係後台 set 左野系統自動ban,明顯幫中共迫害異己
Twitch依附電競,大陸又係好多手遊電競大客and大股東,唔跪唔得,不過都要屌佢老母
Twitch(blocked)
https://lihkg.com/profile/127244
話無野果條友係殭屍acc

呢單野一攪大twitch一定知,電腦系統改禁語從來好簡單
csgo比賽直播時候發生
當時鬼佬有留言恥笑管理員
唔識英文? starladder 個chat room perma ban, 啫係唔係全部stream, starladder 個mod ban chat room 唔關twitch 事
https://www.reddit.com/r/GlobalOffensive/comments/civjuq/asia_minor_if_you_type_1989_in_chat_you_get/

樓主你蝕左
7小時前係reddit開post, 大陸5毛同各大企一定mon左
可能直頭有系統自動scan keyword 'twitch'
你唔用video mode錄低證據咪比人反cap
蝗國隻手遮天
4個長期直播帳號 其中有英文頻道
全部都被永久ban 你同我講仲算正常平台?
個個都睇到賽事直播時候禁言
係你一個人睇唔到
你威 你最聰明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞