督察協會: 張建宗道歉論動搖警隊信念

243 回覆
893 Like 5 Dislike
【投拆Hi】一人一信繼續投訴999,on L 9
https://lih.kg/1368627
係咪又lur加人工?
濫捕濫權又怕黑社會。 自問頂天立地又怕咩獨立調查委員會?
DOM DOM DOM DOM DOM
DOM DOM DOM DOM
DOM DOM DOM DOM DOM
DOM DOM DOM DOM
似係林鄭叫宗仔出黎試水溫,認底威試各方反應
十八鄉》黑警》政務司司長

真係新架構
——————————— 光復香港 時代革命 ———————————
一、徹底撤回修例
二、收回暴動定義
三、撤銷對今為所有反送中抗爭者控罪
四、徹底追究警隊濫權情況
五、以行政命令解散立法會,立即實行雙真普選
六、永不落實「社會信用評分系統」
七、移除全港「多功能智慧燈柱」
八、追究元朗鄉黑暴徒及警察失蹤
佢燈咁多獲 都有仲有中聯辦用佢
CONDOM仔
禿鷹 d friend 黎
驚隊坐館
上面都話下面做錯 黑警根本唔知自己衰 垃圾
反了
做狗都信念
3粒花都夠膽兇3司其中一司
——————「自推回覆」——————

犬濫權,根本係佢地嘅日常常態,並唔係一朝一夕嘅事
亦唔係所謂柒婆推佢地上檯嘅,所謂政治單一事件

極醜惡大叔有云:「香港差佬呢,就黑暗醜惡嘅」

我地唔會質疑警隊係咩咩亞洲最優秀嘅紀律部隊,更加唔會懷疑警隊日常確實有除暴安良,保衛香港成為安全城市
但學沈官講: 「They are well paid for it」

依d係佢地嘅Duty

警權無限大,警察投訴科係自己人,監警會係藍絲俱樂部,係紙老虎
加上無第三方有效嘅監察同壓力機構,有效嘅賞罰制度,
造就一班又班係鏡頭前無所畏懼,滿口歪理,但仍堅信自己係正義執法者嘅惡魔

因為佢地慣左

慣左「阿Sir做野唔洗你教」,慣左阿Sir玩犯同樣都唔洗你教
落單嘅弟兄應該領教過唔少,阿Sir走灰色地帶,甚至因為off record,放肆違規對待被拘捕人士,我相信係每日每個警署嘅日常。近日員佐級協會有篇野就連疑犯,疑人嘅用詞都唔用,大概佢地日日返工都慣左無「無罪假定」依個正常concept

示威者係佢地眼中,只係一個又一個要對付嘅「犯」。律師丶警誡丶被拘捕者權利丶程序公義丶記者只係阻L住阿Sir做野嘅on 9野

我地唔會質疑警隊壓力大,工作面對好多挑戰,更加唔會懷疑香港警察係長期獻身very well paid嘅環境底下「服務市民」

但同時佢地都慣左,慣左成個風氣係「玩犯」無後果,即係佢幾乎唔擔心你可以「玩」返佢轉頭,或者玩犯會有咩手尾跟

舉個例子,你只要向一個警員吐口水,佢已經可以夠料做你上法庭,not joking 個門欖極低, 一個熟例嘅犬可以有一百種理由拘捕一個佢主觀覺得「玩野」嘅無辜市民,隨意有權令一個學生哥同打工仔人間消失48小時

但如果你落單,被拘捕期間,無論對家點違反法例及警例,玩陰招,違規﹐甚至對你做成實質身體傷害,Sor9y,你要玩投訴﹐最後入到佢罪,個門欖極高

你估佔旺真係淨係得朱警司,佔中淨係得暗角七警依d魔警?
但最後入罪,投訴成立嘅有幾多?

藍絲會同你講,係外國d差佬一L早開槍早打死你,但佢無同你講,係外國過度使用暴力個犬唔俾人革扯都會停職調查,社會同制度會盡可能還受害者公義

反觀克警係依個制度下可以日日圍爐,以傷害者姿態同伙記講「你地無做錯!」,無人有歉意,個威權姿態高過柒婆十萬八千七,扑示威者嘅犬仲分分鐘隔幾年升官又發財

一方面真心希望今次俾人拉嘅兄弟,無條件釋放
俾人落案嘅兄弟,可以ONE BIND OVER或者打得甩

另一方面今次事過境遷後,我真心呼籲大家持續監察警權,爭取同時係正途立法及行政途徑約束警權

不要忘記今日流過嘅血,同死去嘅義士

警察執法係需要額外權力,但並唔係無上限無約束,可以任意躲係保護傘下拒絕面對市民,承擔後果。我地需要真普選,西方民主制度,因為依賴制度,比依賴任何一個人好,同樣地我地需要真監警體制,因為依賴制度,比相信有極大公權嘅警務團隊可以自我制約,來得更加可靠!
你地班黑警, 死不認錯既態度, 就係你的處事態度? 咁就唔好怪市民態度...
你哋俾二哥冼咗鑊勁嘅,仲信佢會保到你哋?
依家到底係唔係軍政府?行緊警管?
[緊急] 請求中共基於人道理由接收香港警察及其家屬於大灣區
https://lih.kg/1368740
黑警心理質素好差
懷疑警察學堂係幼稚園
你地既信念咪係做黑警囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞