點解RTHK被陰乾

431 回覆
3123 Like 7 Dislike

光復香港 時代革命
好好笑,一個公營電視台居然比私營電視台更中立
香港電台加油

港台加油
RTHK 係長期俾正苦壓榨
budget年年都cut
唔好問點解啦
屌你睇港台直播最撚嬲係成日無聲 又無旁述 齋睇畫面都唔知講咩 我想支持 但都忍唔住轉台
我間房直情冇博電視天線
不過我有上youtube睇返港台既節目!
想問樓主除咗app之外youtube view 數係咪都會計??
RTHK真係好好我屋企人現在新聞只睇RTHK同NOW 香港唔可以無啊!!!!!
1.全面撤回逃犯條例
2.撤銷暴動定性
3.釋放被捕義士並承諾永不追究
4.全面實行雙普選
5.成立獨立調查委員會追究黑警責任(包括警黑勾結元朗恐襲)

光復香港,時代革命
其實唔洗多節目,希望有個新聞頻道不停loop再加視點三十一之類,因為幾時睇都得,屋企兩老想睇愛回家無問題,最緊要想睇新聞個時有得轉台
Radio Television Hong Kong 的「RTHK On The Go」
https://apps.apple.com/hk/app/rthk-on-the-go/id371680815

Radio Television Hong Kong 的「RTHK News」
https://apps.apple.com/hk/app/rthk-news/id960154460

Download咗
早排已經導緊老豆睇rthk電視
各位加油
Rthk 個app睇無鏡射,有無得攪攪佢?
你地同VIUTV邊個做免費24新聞台
邊個就可以搶收視!!!

你d新聞無特別咪係咁放片回帶囉
有特別先出真人
成本應該唔係好高啫
Apps 已download
1.全面撤回逃犯條例
2.撤銷暴動定性
3.釋放被捕義士並承諾永不追究
4.全面實行雙普選
5.成立獨立調查委員會追究黑警責任(包括警黑勾結元朗恐襲)

光復香港,時代革命
一齊教屋企人上YouTube睇RTHK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞