點解RTHK被陰乾

431 回覆
3123 Like 7 Dislike
點解政府機構都可以咁夠薑
港台電視部part time員工表示成日見啲全職1個頂8個一人分飾N角
忙L到仆街飯都無時間食
有無得捐錢
講真,放多啲節目既精華係YouTube
或者成個節目放出黎比人飛住睇

五大訴求
1. 全面撤回送中條例
2. 撤銷6.12暴動定性
3. 釋放被捕義士並承諾永不追究
4. 成立獨立調查委員會,追究黑警濫用暴力,徹查警黑勾結7.21元朗恐襲
5. 全面實行雙普選

光復香港 時代革命
你建議公司youtube開啓贊助功能

我有時睇完就會想課
(每次睇完頭條新聞都想課)
希望港台能夠轉型為真正嘅公共媒體 可以透過公眾嘅無條件捐款甚至廣播稅嚟增加收入

老實講 港台咁多個新聞時事資訊節目 每一個都獨當一面
最受歡迎嘅一定係頭條新聞 真係細細個就開始睇 所以頭條新聞押後唞暑絕對係好事 變成常規節目嘅話就更加拍爛手掌啦

如果港台有更多資源 第一件要做嘅事就係製作有主播畫面嘅電視新聞報道 鞏固現有嘅時事節目
其次係同其他電視台睇齊 製作英語版嘅電視新聞報道 仲有手語新聞報道
最後係製作少數族裔語言嘅電視新聞報道 等少數族裔都睇到港台嘅高質報道
推!
Pish
電台DJ同商台差幾班,得李志剛OK, 仲要㰖住班老餅淑梅姐、陳海琪、區瑞強等等!喂,大佬,而家係咪唔信後生仔先?
Push
港台 一定要保住
727 和理優 不入村 不開波 會還拖

帶齊裝備 齊上齊落!

請大家宣傳 !

行動必須謹慎
請以大局為重
用破壞去宣洩憤怒 係呢一刻絕不理智

帶齊裝備 齊上齊落!

請大家宣傳 !

行動必須謹慎
請以大局為重

帶齊裝備 齊上齊落!

請大家宣傳 !

行動必須謹慎
請以大局為重

帶齊裝備 齊上齊落!

請大家宣傳 !

行動必須謹慎
請以大局為重

帶齊裝備 齊上齊落!

請大家宣傳 !

行動必須謹慎
請以大局為重

帶齊裝備 齊上齊落!

請大家宣傳 !

行動必須謹慎
請以大局為重

帶齊裝備 齊上齊落!

請大家宣傳 !

行動必須謹慎
請以大局為重
RTHK電視部做得好好
push

帶齊裝備 齊上齊落!

請大家宣傳 !

行動必須謹慎
請以大局為重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞