依家00後d潮語咁鬼mk

215 回覆
5 Like 23 Dislike
箍牙妹IG呀

連登仔真識食
咁多條女得佢最正

咩都good game, 九唔答八

呢個真
GG已經由good game誤用/演變成玩撚完

根本gg=\=good game
你問佢地gg點解都答你唔到

你咪就係GG都唔知點解個D撚屌囉
GG=GOOD GAME 多數D人打完機會用下
攪攪下GG比人意為串鳩人或者玩撚完

人地講乜都未知
我打lol玩美服先,點會唔知?
good game well play /good luck have fun
呢啲基本野啦
但係我意思係gg二字已經在地化左
已經唔係本身既意思,你咪當個新字咁用囉
好似宅男呢啲咁之嘛,唔好持住自己識少少野就賴清高啦,事實就係個個都當gg係玩完咁用
呢啲又唔係蝗語有乜所謂姐,最重要自己知點用唔好柒就得啦

exact7ly
btw玩cs澳服啲鬼都係用gg當玩完
唔係淨係香港or亞洲先係咁

唔係點顯得自己識得多野呀

用人地嘅字之後唔識野用錯晒已經柒
仲要死頂話咩地化左當新字用,仲柒
之後仲要話d識嘅人扮野顯得自己識得多野,柒到冇得救
真係人無恥便無敵

呢個真

人地講乜都未知
good game well play /good luck have fun
呢啲基本野啦
好似宅男呢啲咁之嘛,唔好持住自己識少少野就賴清高啦,事實就係個個都當gg係玩完咁用

exact7ly

唔係點顯得自己識得多野呀

用人地嘅字之後唔識野用錯晒已經柒
仲要死頂話咩地化左當新字用,仲柒
之後仲要話d識嘅人扮野顯得自己識得多野,柒到冇得救
真係人無恥便無敵

似十足強國人
柒左唔會認,一定要話係全世界錯
𤓓
家陣啲細路係又用gg唔係又用gg

而個真心奇撚怪
屌你明明係件好sad嘅事
又冇乜值得尊重或者尊敬嘅嘢都用gg

我屌晒佢地老母

呢個真

人地講乜都未知
呢啲基本野啦

exact7ly

GIHF GG呢啲禮貌野1.6個陣都用緊啦
明明人地係完場講GOOD GAME
係你地自己誤解做完啫ON9
仲要咁大聲講出黎

不過因為個個都好似你地咁見完場時啲人會打GG
所以搞搞下傳傳下令到GG有埋玩完既意思
啤叻jack

呢個真

人地講乜都未知
呢啲基本野啦

exact7ly

GIHF GG呢啲禮貌野1.6個陣都用緊啦
明明人地係完場講GOOD GAME
係你地自己誤解做完啫ON9
仲要咁大聲講出黎

不過因為個個都好似你地咁見完場時啲人會打GG
所以搞搞下傳傳下令到GG有埋玩完既意思

一字多意唔係好難明姐,鬼佬咪又係咁用
Gor濟
有feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞