依家00後d潮語咁鬼mk

215 回覆
5 Like 23 Dislike
可以介紹藍色校服四眼妹比我識嗎

5公子個台啲觀眾

片頭 中四學生 00年 都有個01年女朋友仔(同學)
可以介紹藍色校服四眼妹比我識嗎

求埋ig
堅係柒頭
聽人講gg 會當係good game
自己講就會當係goodbye garbage
箍牙個條女
好多蝗語
好多蝗語

請蝗語嘅都係嗰幾個
講過癮都比人笑
咁應該可以用咩字代替?

...盞鬼

盞鬼00後可能已經聽唔明

講"嗰"濟佢地應該都唔明
中伏都過時 但是咁的就未過
連登大把post 都重用緊中伏

95後特別on9就真
Gg 真係亂鳩咁來
好雷 我重以為講緊喜劇之王既雷氣

將gg引伸做有諷刺意味喺"玩撚完"嘅情況用嚟自嘲/笑鳩人好合理啫 你自恃知道gg嘅由來自我感覺良好覺得d人唔識本意就用好on9係一回事,將gg放落另一個語境到用本身唔係咩咁亂鳩咁嚟嘅事,自己睇返urban dictionary根本gg喺外國都廣泛咁用嚟自嘲或者笑鳩人,亦唔見得係95後先開始用

95後特別on9就真
Gg 真係亂鳩咁來

將gg引伸做有諷刺意味喺"玩撚完"嘅情況用嚟自嘲/笑鳩人好合理啫 你自恃知道gg嘅由來自我感覺良好覺得d人唔識本意就用好on9係一回事,將gg放落另一個語境到用本身唔係咩咁亂鳩咁嚟嘅事,自己睇返urban dictionary根本gg喺外國都廣泛咁用嚟自嘲或者笑鳩人,亦唔見得係95後先開始用

我真係未聽過鬼佬日常會講gg
堅係老了

堅系老鳥

95後特別on9就真
Gg 真係亂鳩咁來

睇人仆街最開心嘅文化嚟
跳制叉蔡蔡
突然諗起個無乜人講

話人臭b
突然諗起個無乜人講

話人臭b

講親b系列粗口既人
九成九都係來自大陸
上轉百度天涯 大把人講

95後特別on9就真
Gg 真係亂鳩咁來

我夠未聽過鬼佬講是咁的同中伏啦
都痴撚線
一個字都可以攬住道德高地黎屌
上面果幾個聖人黎
睇呢個post就知香港人劣根性冇得變。上一代永遠會搵位屌下一代
睇呢個post就知香港人劣根性冇得變。上一代永遠會搵位屌下一代

有得屌你屌唔屌?

有得屌你屌唔屌?

值得屌咪屌囉,下下搵位屌攰唔攰
話題終結者 岩呀 認真咩xx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞