依家00後d潮語咁鬼mk

215 回覆
5 Like 23 Dislike
家陣啲細路係又用gg唔係又用gg

而個真心奇撚怪
屌你明明係件好sad嘅事
又冇乜值得尊重或者尊敬嘅嘢都用gg

我屌晒佢地老母

啱呀 懶係型咁款心諗到底你明唔明乜撚叫gg
中伏同搞gag有咩問題
仲成日用
中伏同搞gag有咩問題
仲成日用

伏都過時
講過癮都比人笑
咁應該可以用咩字代替?

講過癮都比人笑
咁應該可以用咩字代替?

...盞鬼
講過癮都比人笑
咁應該可以用咩字代替?

我仲講過劑
講過癮都比人笑
咁應該可以用咩字代替?

...盞鬼

盞鬼00後可能已經聽唔明
堅係老了
枉我仲以為自己好潮
走去大學問00後潮語
枉我仲以為自己好潮

你來自潮州
有d真係聽都未聽過

而個真心奇撚怪

我屌晒佢地老母

咩都good game, 九唔答八

呢個真
GG已經由good game誤用/演變成玩撚完

根本gg=\=good game
你問佢地gg點解都答你唔到

你咪就係GG都唔知點解個D撚屌囉
GG=GOOD GAME 多數D人打完機會用下
攪攪下GG比人意為串鳩人或者玩撚完

人地講乜都未知
我打lol玩美服先,點會唔知?
good game well play /good luck have fun
呢啲基本野啦
但係我意思係gg二字已經在地化左
已經唔係本身既意思,你咪當個新字咁用囉
好似宅男呢啲咁之嘛,唔好持住自己識少少野就賴清高啦,事實就係個個都當gg係玩完咁用
呢啲又唔係蝗語有乜所謂姐,最重要自己知點用唔好柒就得啦

exact7ly
btw玩cs澳服啲鬼都係用gg當玩完
唔係淨係香港or亞洲先係咁
Gg唔係仲可以解goodbye garbage咩

而個真心奇撚怪

我屌晒佢地老母

呢個真

人地講乜都未知
good game well play /good luck have fun
呢啲基本野啦
好似宅男呢啲咁之嘛,唔好持住自己識少少野就賴清高啦,事實就係個個都當gg係玩完咁用

exact7ly

唔係點顯得自己識得多野呀

而個真心奇撚怪

我屌晒佢地老母

gg

good game
well played
講過癮都比人笑
咁應該可以用咩字代替?

...盞鬼

我仲講老尷 利申九十後

我同班friend會講鬼馬
仆街 完全覺得溝唔到學生妹了
利申90後
講過癮都比人笑
咁應該可以用咩字代替?

...盞鬼

我仲講老尷 利申九十後

老尷唔係尷尬嘅意思咩?

Btw成日講盞鬼,覺得呢個字好香港好親切
gwo4 濟中學老師講完我地會笑,覺得好得意

呢個真

人地講乜都未知
呢啲基本野啦

exact7ly

唔係點顯得自己識得多野呀

咪臭係 鬼仔都係咁用啦
自己見識少就唔好衝出黎柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞